Премиер се връща към лекарската практика

Ще консултира по телефона

Ирландският премиер Лео Варадкар ще започне отново да практикува професията си на лекар, за да помогне на здравните работници в битката с коронавируса, предаде “Политико”.

Варадкар, който има 7-годишна медицинска практика, преди да се впусне в политиката, сега ще дава по една смяна седмично. Той ще прави телефонни консултации на съмняващи се, че са заразени. Разговорът по телефона предшества евентуален личен преглед при лекар, за да се ограничи заразяването.

“Той иска да помогне, колкото и малко да е това”, посочи говорител на премиера, като допълни, че много приятели и роднини на министър-председателя работят в системата на здравеопазване, включително баща му, който е общопрактикуващ лекар, и майка му, която е медицинска сестра.

Здравното министерство на Ирландия обяви миналата седмица кампания за набиране на медицински персонал, който да се включи в действията срещу пандемията, и призова дипломираните здравни работници, които вече не упражняват професията си, да се регистрират и да бъдат в готовност в случай на нужда.

В Ирландия са в сила строги ограничителни мерки заради COVID-19, включително масови затваряния на институции като училища, и бизнеси, които не са от съществено значение. Властите в страната съобщават за 4604-ма заразени и 137 смъртни случая.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"