Руски милиционер окупира светилището „Утробата“

Владимир Овсянников продава сувенири и гони НАТО с енергии

Практикува в пещерата съмнителни ритуали и невинно зачатие

“Пазителят на древните традиции за­­върш­ва практиките си в пещерата “Утробата”. Световното пространство даде сигурни знаци, че трябва да бъдат завършени практиките. Желая на всички хубава и светла нова година!!!” това е написал на 27 декември м. г. в профила си във фейсбук руснакът Владимир Овсянников, който е “приватизирал” едно от най-обичаните тракийски светилища в България.

Бившият руски милиционер в продължение на години живее в “Утробата” в Родопите. През зимата се връща в Русия, но всяка пролет отново е в пещерата. Той е организирал нещо като своя секта и трупа пачки от наивници. 44-годишният Владимир Овсянников се е разположил в древното тракийско светилище като у дома си заедно с котарака си. Себе си бившият руски милиционер нарича “Пазителят на древните традиции”. Въпреки проповедите за аскетизъм, той доста успешно осребрява едно от най-красивите светилища в България. Овсянников организира екскурзии и “практики” с групи от Русия. Рекламата му в руската социална мрежа “В контакте” звучи така: “Практически занятия с използването на звукови и електромагнитни импулси с цел регулирането на жизнената енергия в организма. Тренировките ще помогнат да се подготвят специалисти с екстраординарни психологични навици, свързани с телепатични техники и масова психоза”. Цената на това удоволствие 150 евро за 10 дни, плюс 15 евро за спане на ден.

Отделно има оферта за млади жени, които могат да заченат непорочно при него в пещерата. Условието е да са от 18 до 28 години, да не ядат месо и да не са омъжени. Трябва и да са свободни поне половин година, за да се отдадат изцяло на Пазителя. След девственото зачатие жените трябвало да поемат отговорността да възпитат уникално дете с особен генетичен код.

Хората в Кърджалийско бяха потресени защо в продължение на години никой не проверява с какво точно се занимава Овсянников. Според запознати, дейността му повече прилича на търговско-сектанска, отколкото на монашеска. Руснакът, роден в Калуга, “зарежда” с енергия от светилището стотици сувенири и ги продава на туристите като амулети. Посетители твърдят, че Владимир е събирал незаконно и такса за посещение на “Утробата”, която е обсебил, но след няколко сблъсъка с посетители, се отказал. Овсянников пречи на туристите да разглеждат тракийската светиня, твърдят местните, които се притесняват, че Владимир и котката му цапат и рушат светилището.

В профила си във фейсбук Овсянников твърди, че не всички са достойни да влязат в пещерата. “Днес Пазителят на древни традиции (демек той-бел. а.)проведе особена практика за три уникални жени. Имаше още много прости туристи, те идват в пещерата като потребители и затова няма да получит нищо в живота си”, пише Владимир. До каква степен е адекватен личи и от поста му, посветен на котарака му, живеещ с него в светилището: “Днес проведох изследвания с котарака си Антон, тепърва ще наблюдавам резултатите. Котката ще говори като човек. Антон 3 часа медитира и остана много доволен”.

Бившият милиционер твърди, че се занимава и с левитация - виси в пространството. В България такива номера не минават, но в Русия вече имало култ към Пазителя и все повече хора вярвали, че той ще ги изцели. Овсянников се опитва и да гадае бъдещето и на въдицата му се хващат наивници. Той дори смята, че ръководи природните стихии. “Практиката в пещерата Утробата на 4 май течеше спокойно, докато в небето не се появиха изтребители на НАТО. От ниския им полет и форсирането стените на пещерата вибрираха, на небето се появиха облаци и скриха Слънцето. Това е реакция на природата на изкуствените дразнители. Пазителят на древните традиции използва силата си за стабилизиране на енергиите в природата и след обяд Слънцето отново засия над Кърджали”.

Руснакът твърди, че продава картини, лично нарисувани от починалата целителка Джуна, чрез които можело да се осъществява връзка с нея. Те също се зареждали между камъните. “Да заблуждаваш хората и да събираш пари от пещера, която е държавна собственост е престъпление! Как за толкова време никой не потърси сметка на този човек, който се е самонастанил там и прави каквото си иска? Парите, които незаконно събира от такси и продажба за талисмани и други “заредени” с енергия предмети няма ли да заинтересуват поне Икономическа полиция и НАП? И как един руснак от Калуга се превърна в тракийски жрец пазител на пещера “Утробата”? От няколко години този човек завладя пещерата и се държи като самопровъзгласил се неин собственик. Поставил е табели за съмнителни ритуали, пречи на туристите, като натрапва своите вярвания и постоянно присъствие. Така се вреди и на туристическия имидж на Кърджали, който и без туй тепърва прохожда” - се възмущават в интернет посетители на светилището.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Ирен Делчева

Този уебсайт използва "бисквитки"