Сурея сама изпълнява песните в "Завинаги"

Въпреки че в Турция е изключително известна, до преди "Завинаги" у нас сме гледали Аслъ Енвер единствено като Мине в успешната турска тийн-мелодрама "Мечтатели". В новия сериал тя е Сурея - музикален талант с добра професионална реализация и скромен начин на живот. Израснала в мегаполиса Истанбул, Сурея има по-съвременни разбирания за живота. Всичко обаче се променя завинаги, когато се влюбва във Фарук Боран (Йозджан Дениз) - богат и красив бизнесмен. Семейството на Боран е от най-старите, заможни и аристократични родове в Турция. Майката, начело на рода, има четирима сина, но вниманието ѝ е насочено най-вече към първородния й Фарук. За нея е важно синът ѝ да сключи брак с достойна жена, избрана от нея. Любовта обаче между Сурея и Фарук е по-силна и той ѝ предлага брак.

Без да подозира нищо за дълбоките семейни връзки и стари традиции, Сурея приема поканата на Фарук да се запознае с майка му Есма Боран ( в ролята на която се превъплъщава актрисата-ветеран Ипек Билгин) и там, в имението им в Бурса, обявят годежа си. Пристигането им е голям шок за амбициозната майка, която не може лесно да приеме непозната девойка. Сурея се опитва да спечели одобрението на бъдещата си свекърва, но с времето нещата се усложняват и животът в това 400-годишно имение става доста труден за всички негови обитатели.

Ще се изправи ли Сурея срещу тоталния матриархат?! Ще издам само, че във втория сезон на сериала "Завинаги" - известен в Турция и по света с името "Истанбулска невеста" - отношенията между снаха и свекърва коренно ще се променят. Пак във втория сезон на поредицата актьорът Йозджан Денез, който от години насам се боядисва, остава с естествената си прошарена коса. Изисква го и ролята му - косата му побелява, след като любимата му Сюрия го напуска. Актьорът остава с естествения си цвят до края на поредицата, а със съпругата си ще е разделен само за известно време.

Актрисата е родена в Лондон

Аслъ и брат й са родени в Лондон, тъй като майка им е учила в тамошния университет по текстил и се омъжва за свой сънародник - турски емигрант. "Точно когато бях на 12 години и се преместихме окончателно в Турция. Общо взето - детството ми премина главно в Лондон", споделя актрисата, която в началните класове на училище мечтае да стане певица и горещо се интересува от музика.

След като се преместват да живеят в Турция, на Аслъ й е трудно да се адаптира и да свикне с обстановката и хората. "Но по-голям проблем за мен бе езикът, който въпреки че знаех разговорно, доста бърках и доста хора не ме разбираха, когато говорех, може би защото съм имала английски акцент", казва Аслъ Енвер.

Аслъ завършва гимназия по изящни изкуства, а висшето си образование получава в университета „Златният рог“ в Истанбул, специалност Театър. Започва да се занимава активно с актьорската професия още от 2003 г.

В личен план на 13 юли 2012-а Аслъ се омъжва за актьора Биркан Сокуллу, но три години след това се развеждат. От известно време тя има връзка с известния турски актьор и певец Мурат Боз, с който се залюбват по време на снимките на игралния филм "Братко, мой" , в който изпълняват главните роли редом с Бурак Йозчивит.

Последната засега роля на Аслъ Енвер е именно в „Завинаги“, чието излъчване в Турция започна в началото на март 2017 по телевизия Star TV. В него Аслъ си партнира с известния актьор, сценарист и режисьор Йозджан Дениз, като малко преди снимките на сериала да започнат, двамата са отново заедно пред камерите в игралния филм „Другата страна“, чиято премиера се състоя по-късно същата година.

Тази пролет Йозджан Дениз и Аслъ Енвер пяха в Израел. При пристигането си актьорите бяха посрещнати като световни звезди. Според израелски официални източници на концерта са присъствали 11 хиляди души,а билетите били по 300 долара.В Тел Авив популярните турски артисти пяха в спортния комплекс Менора Миктахим Арена. С изявата си там Йозджан Дениз спечели 1 млн. долара.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"