Съдят Джей Ло заради снимка в инстаграм

Фотограф предяви иск за 150 000 долара

Фотограф съди латино дивата Дженифър Лопес, защото е публикувала в инстаграм своя снимка, заснета от него, без позволението му.

Снимката на раздора е направена по време на заснемането на сериала „Нюанси синьо“, която Дженифър е публикувала в инстаграм профила си през юни 2017 г., без да подпише автора на снимката, както твърди Сандс и без да му е платено за това право.

Съдебният процес, който Стив Сандс повдига в съда в Ню Йорк, твърди, че Дженифър е използвала снимката, за да разработи своя личен бранд и е събрала над 600 000 харесвания с помощта на нея. Самият фотограф не получава никаква печалба за това и съответно сега иска да му бъдат платени 115 000 долара за причинените му щети и използването на неговата работа за комерсиални цели.

Самата снимка вече е изтрита от профила на звездата.

Този съдебен процес не е първият към актрисата. През 2019 г. агенция Splashnews я съди за използването на тяхна снимка, публикувана в сторито на Лопес, на която актрисата е в компанията на Алекс Родригес, а обезщетението е възлизало на стойност 150 000 долара.

 

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"