Съпругата на Том Ханкс разказа за лечението на коронавирус с хлорохин (ВИДЕО)

Рита Уилсън, съпруга на носителя на "Оскар" Том Ханкс, за първи път разказа за коронавируса и лечението на заразата. Уилсън и Хакс бяха сред първите холивудски знаменитости, които се разболяха от COVID-19. Това се случи в Австралия по време на снимките на филм с участието на Ханкс.,

Двамата прекараха известно време в Австралия под карантина, а когато оздравяха напълно, се прибраха в дома си в Лос Анджелис. Вече е факт първото интервю на Рита Уилсън, което бе за сутрешното предаване на американската телевизия CBS. Там тя разказа за болестта и лечението.

Всичко при тях започнало с висока температура от около 39 градуса. "Чувствах се болна, не ми беше добре, после започна треската", разказва тя и описва втрисането като такова, каквото досега не е изпитвала.

Рита Уилсън твърди, че нейните симптоми всъщност са били доста по-силни от тези на Том Ханкс. "Той нямаше толкова висока температура. Не загуби обонянието си, но и на двама ни ни отне едно и също време, за да се възстановим", разказва тя.

Рита Уилсън започнала да приема противомаларийния медикамент хлорохин около деветия ден.

Както повечето лекарства, и хлорохинът има странични действия, които при Рита Уилсън били особено неприятни. "Беше ми много лошо, виеше ми се свят, а мускулите ми бяха много слаби. Мисля, че хората трябва да бъдат много внимателни към това лекарство. Всъщност не знаем дали е от полза в този случай", коментира актрисата.

По-важното обаче е, че всичко това вече е минало, а двамата с Том Ханкс вече гледат напред. Те обаче не остават равнодушни към заболяването и дори са дарили кръв, тъй като вече и двамата имат антитела, която учените да използват при търсенето на ваксина срещу заболяването.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"