Сърбия позволява свободен режим на влизане в страната на четири държави в региона от 1 юни

От 1 юни на граничните пунктове на Сърбия с четири държави в региона (Черна гора, Босна и Херцеговина, Албания и Северна Македония) ще влезе в сила свободен режим на влизане в страната, без задължение гражданите на тези страни да са отрицателни за коронавирус при преминаване на границата.

"За гражданите на тези страни няма нужда от тези тестове. Те ще влязат в Сърбия, както и преди появата на COVID-19", заяви сръбският премиер Ана Бърнабич.

За чужденците от други страни задължението да имат валиден отрицателен PCR тест за коронавирус и одобрението на правителствена комисия за преминаване на границата остава в сила, каза Брнабич и добави, че чуждестранните граждани, ако са особено важни за сръбската икономика, могат да влязат без отрицателен PCR тест.

"В този случай чуждите граждани ще получат специално разрешение за движение с ограничен достъп от хотела до работното място“, каза Бърнабич.

Що се отнася до сръбските граждани, тя каза, че те могат да влизат и да напускат Сърбия, когато пожелаят.

"Няма ограничения. Те не трябва да бъдат в самоизолация, т.е. могат да влизат и да се движат нормално, ако имат отрицателен PCR тест на влизане в страната“, каза Бърнабич.

Тя обяви, че Кризисният щаб ще разгледа днес въпроса за възможно разрешение за административни преминавания между Сърбия и Косово.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"