Улица в Ню Йорк е №1 по сделки с луксозни имоти

Средната цена е 38,5 млн. долара

Хонконг е най-скъп

Най-предпочитаното място в света за покупка на имот в най-високия ценови сегмент е 57-а улица в Ню Йорк, показва изследване на консултантска компания. Тя е подредила десетте най-луксозни улици и квартали в света, където са осъществени най-много сделки с имоти на стойност над 25 млн. долара през последните пет години.

41 сделки с луксозни имоти са регистрирани на 57-а улица в Ню Йорк от 2015 г. насам, като средната им цена е 38,5 млн. долара. Маунт Никълсън Роуд в Хонконг е на второ място с 35 сделки с имоти в най-високия ценови сегмент, въпреки че улицата има най-високата средна цена в света със зашеметяващите 81,8 млн. долара.

Сентръл Парк Саут в Ню Йорк е на трето място с 32 сделки, а Парк авеню в Ню Йорк заема четвъртото място с 20. Гросвенър Скуеър в Лондон допълва топ пет с 13 сделки с ултра луксозни имоти на средна цена от 45,4 млн. долара.

Ню Йорк присъства с четири улици в топ десет, включително Пето авеню, където са били осъществени десет сделки с имоти в най-високия сегмент, а Хонконг е представен с три локации. Пасифик коуст Хайуей-Малибу в Лос Анджелис и булевардът Саут Оушън в Палм Бийч допълват десетката с по 10 сделки с ултра луксозни имоти през последните пет години.

“Глобалният характер на купувача на ултра луксозно жилище и неговите изисквания от гледна точка на дизайн, функционалности и услуги създават възможности за строителните компании да поставят нова летва в качеството на ключови квартали в Ню Йорк, Лондон и Хонконг”, коментира Лиъм Бейли, глобален ръководител на отдел “Изследвания” в консултантската компания.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"