Чаровната Андреа Василе с най-сложната роля в сериала "В сенките"

„Отново гледах „Семейство Сопрано” за вдъхновение”

Андреа Василе е една от най-качествените и атрактивни актриси в Румъния днес. Тя играе най-сложната и впечатляваща женска роля в сериала „В сенките”, чийто трети сезон стартира с пищна премиера в Букурещ преди броени дни. Криминалната поредица е оригинална продукция на HBO Европа от Румъния и комбинира жанрови елементи от криминалното кино и ноар филмите, поставени в съвременния източноевропейски контекст.

Телевизионното излъчване на „В сенките” е по HBO всяка събота късно вечер с финал на 21 декември. Може да се гледа на стрийминг в HBO GO, където са достъпни всички 6 епизода и предните два сезона.

Поредицата е част от селекцията Продукции на HBO Европа и представя оригинални заглавия на глобалната компания от стария континент.

Чаровната Андреа Василе играе ролята на Нико. Разговаряме с нея преди премиерата на първия епизод от третия сезон в Букурещ. „Нико е силна, живее в една извънредно опасна среда, но тя много обича нормалността. А тази нормалността изобщо не е типична за този свят. Тя е жена, която през цялото време или бяга от нещо, или бяга към нещо. Постоянно трябва да гледа зад гърба си. Та търси нещо и често трябва да реагира, опряна на въжетата, образно казано”, споделя Василе.

За създаването на образа тя е водила сериозни проучвания и е черпила разнообразни вдъхновения. „Отново гледах „Семейство Сопрано” за вдъхновение, търсех връзката между образите в мафиотските филми и сериали на Запада с тези, които имаме в страна като Румъния”, казва актрисата.

Василе играе в театъра, киното и телевизията, но подчертава, че сериали като „В сенките” дават възможност за пълно развитие на автентичен драматичен персонаж.

„Харесва ми, когато има приемственост между сезоните и време за разгръщането на пълноценна арка.

Когато се снимаш в подобна поредица, ти узряваш заедно с персонажа. Минават години, в които ти се променяш заедно с образа си, добиваш повече увереност и се чувстваш комфортно в тази творческа среда”, смята тя.

А кое е най-важното нещо за нея в актьорската професия? „Да намериш ритъма. За мен най-важно е да открия правилния ритъм.”

Тя определено го е направила, защото „В сенките” изгражда един впечатляващ и убедителен образ на жена в опасна среда. Тя едновременно силна и уязвима, секси и способна да оцелява.

„За мен успехът на сериала се дължи на комбинация от фактори - много добър сценарий и екип. Не е само насилието. Това не е толкова история за насилие, а за хора, които реагират на това насилие”, казва Андреа.

Тя признава, че е много самокритична и винаги гледа стари изпълнения в търсене на грешки: „Връщам се и гледам къде не играя естествено и автентично, къде звуча фалшиво и си казвам: „Тук лъжеш, лъжеш!”

В театъра за нея е по-лесно защото ако не се представи добре в една вечер, може да поправи грешките в следващото представление. Но заснетото и излъчено остава. На сцената тя обича класическите роли и текстове, особено Чехов.

Третият сезон на „В сенките” е бил особено предизвикателство за нея, защото тя забременява по време на снимките. „Когато приключихме работата на терен вече бях в седмия месец и определено си личеше. Бременността ме правеше много по-емоционална по време на снимки. В самото начало бях казала само на режисьора Богдан Мирика, но постепенно целият екип научи. Просто ставах все по-голяма и по-голяма. Те ме подкрепиха и се грижиха за мен, страшно съм им благодарна.

Момичетата по костюмите създадоха за мен перфектни костюми, с които да не си личи толкова, защото все пак моята героиня Нико не е бременна в сериала и не трябваше да има разлика в нейното тяло от предишните два сезона.”

Резултатът е впечатляващ, а Андреа споделя, че е работила в киното и театъра почти до самото раждане. Тя е актриса по призвание и това веднага проличава от кадрите на „В сенките”

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Владислав Апостолов

Този уебсайт използва "бисквитки"