Японски експерт: Действителният брой на заразените в страната е по-голям от съобщения

Действителният брой на заразените с коронавирус в Япония е неизвестен, заяви днес японски експерт, предава ДПА, цитирана от БТА.

"Сигурно е, че действителният брой на заразените е по-голям от съобщения. Никой обаче не знае дали заразените не са 10, 12 или 20 пъти повече", заяви Шигеру Оми, ръководител на правителствена комисия от експерти, пред комисия по бюджета в горната камара на японския парламент.

В Япония към настоящия момент има регистрирани над 16 500 случая на заразяване с коронавирус, а смъртните случаи са 650.

Критиците на правителството казват, че заразените може да са най-малко десет пъти повече от съобщеното и че правителството на премиера Шиндзо Абе умишлено ограничава броя на тестовете за коронавирус.

Японските власти регистрираха 250 огнища на заразяване с коронавируса, предаде ТАСС, като се позова на изявление от днес пред японския парламент на министъра на здравеопазването Кацунобу Като.

Става дума за места, където положителна проба за коронавирус са дали пет и повече души. Според японския здравен министър повечето от огнищата са в болнични учреждения.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"