15-годишни опитаха да откраднат метални пана от ограда на детска градина

Двама 15-годишни са засечени от органите на реда при опит да открадната метални пана от оградата на детска градина в жк "Дружба" в Плевен. Извършен е оглед на местопрестъплението. Нанесените материални щети са в процес на установяване.

Паната са предадени на служители от общината, съобщиха от полицията. Извършителите са задържани с полицейска мярка за срок до 24 часа. Непълнолетните направили самопризнания. По случая е образувано досъдебно производство. Работата по случая продължава под надзора на прокуратурата.

В друг случай, отново в детска градина - двама 35-годишни са задържани в плевенския квартал "Дружба" в момент на кражба от детското заведение. Полицаите установили, че мъжете са изкъртили електрически проводници от стените. При огледа са иззети два сака с различни медни проводници, както и инструменти, ползвани при кражбата. Нанесените щети са в процес на установяване. Извършителите са разпитани и са признали за стореното. Уведомена е прокуратурата. По случая е образувано досъдебно производство.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"