600 лева стипендия за студенти с практика

Най-голям интерес от страна на учещите медицина

С предимство са следващите педагогика, природни и инженерно-технически науки

Министерството на образованието и науката (МОН) осигурява 46 млн. лв. за практики на студенти в реална работна среда. Средствата са по Оперативна програма “Наука и образование за интелигентен растеж” за изпълнението на проект “Студентски практики - фаза 2”. При успешно приключила практика студентът ще получава удостоверение и стипендия от 600 лева, уточняват от МОН.

44 000 студенти от 43 висши училища партньори по проекта ще имат възможност да проведат практическо обучение по специалността, като предимство ще имат тези, които следват педагогическите, инженерно-техническите и природните науки. Срокът на обученията е до 12.05.2023 г.

Предвижда се те да бъдат в реална работна среда и ще се провеждат в рамките на 240 астрономически часа. Студентите и работодателите, които желаят да участват, трябва да се регистрират в електронната платформа на адрес: https://praktiki.mon.bg.

В първата фаза на проекта с най-много обучени практиканти - над 2600 студенти, се нареди БАН със своите институти. В топ 5 бяха още УМБАЛ “Света Марина” ЕАД, УМБАЛ “Д-р Георги Странски” ЕАД - Плевен, Детска градина № 8 - Благоевград, РЗИ - Стара Загора и ВМА.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"