800 ученици и студенти гледаха в реално време първа онлайн лекция на ВТУ

Урокът на тема „Владетелките на Средновековна България“ по интернет бе изнесен от известният историк проф. д-р Пламен Павлов

В условията на извънредна ситуация Великотърновският университет е едно от първите висши училища в България, което използва предизвикателството да бъде близо до своите студенти чрез средствата и възможностите на интернет и на социалните медии, като излъчи лекция на живо. Онлайн урокът бе изнесен от именитият историк проф.д-р Пламен Павлов.

Инициативата ще продължи и занапред и с други интригуващи лекции, насочени към ученици и студенти, както и към всички, които проявят интерес към обявените теми.

Статистиката показва, че първата лекция на проф. д-р Пламен Павлов, преподавател в Историческия факултет на ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“, на тема „Владетелките на Средновековна България“ е гледана от 800 човека в реално време във фейсбук профила на учебното заведение. Зрителите имаха възможност да зададат своите въпроси към един от най-известните и обичани наши преподаватели. Само за първия час след излъчването си лекцията вече се радва на повече от 14 000 гледания, 160 споделяния и над 60 коментара.

Излъчването на живо се осъществи в една от новооткритите зали в Ректората на Великотърновския университет – „Кабинет за електронно обучение и видеоконферентна връзка“. Кабинетът осигурява алтернативна форма на обучение във ВТУ в рамките на редовното, задочното и дистанционното обучение.

С инициативата си Великотърновският университет за пореден път доказа мисията, която последователно изпълнява повече от 55 години – да осигурява единство на образователната, научноизследователската и художествено-творческата дейност, като предоставя модерно и гъвкаво обучение на най-високо ниво за студенти, докторанти и специализанти от всички възрасти. Нашата алма-матер работи като основен образователен, научен и културен център, който развива иновационното мислене.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Веселина Ангелова, кореспондент на "Труд" във Велико Търново

Този уебсайт използва "бисквитки"