9 медици от болницата в Пазарджик са с Covid-19, сред тях и шефът на интензивното

Общо 6 са новите случаи на Covid-19, доказани в късните часове на 5 май, съобщават от РЗИ - Пазарджик. Сред заразените са четири жени от медицинския персонал на ОАИЛ в МБАЛ-Пазарджик- две медицински сестри на 41 и 44 години, и две санитарки на 57 и 64 години. Така доказаните случаи в ОАИЛ стават 9 - един лекар, четири медицински сестри и четири санитарки, съобщи БНР.

Предприети са мерки за издирване на контактните лица и поставянето им под карантина за 14-дневен период.

Отделението по анестезиология и интензивно лечение остава под карантина до 16.30 часа днес. До тогава спешни случаи ще се поемат от частна болница "Хигия". След това се очаква отделението да продължи да работи в нормален режим.

Осигурен е анестезиологът д-р Георги Влайков, който ще подпомогне работата на отделението през следващите няколко дни.

Мъж на 71 години от село Семчиново и 72-годишна жена от село Юнаците, които са лекувани от пневмонии в Първо вътрешно отделение на пазарджишката болница, са установени като положителни на Covid-19 при рутинно тестване. Те са преместени за лечение в Инфекциозното отделение, съобщиха от областната болница.

14 са болните с коронавирусна инфекция, които се лекуват в Инфекциозно отделение на МБАЛ-Пазарджик. В момента няма интубирани пациенти.

Началникът на Интензивно отделение д-р Димитър Иванов и останалите медицински лица с положителни проби за Covid-19 остават на домашно лечение с лека симптоматика на заболяването.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"