AI анализира напредъка на учениците

Среща в МОН

Спестява време на учителя

Изкуственият интелект (AI) може да ги подпомогне при създаване и структуриране на съдържание, както и да предостави персонализирано обучение, като автоматично анализира индивидуалния напредък на всеки ученик. Това се разбра по време на среща на министъра на образованието проф. Галин Цоков с директора на “Майкрософт България” Калин Димчев.

На нея от ИТ компанията са запознали министъра с новостите в дигиталното обучение. Според тях най-новите технологии, включително AI, могат да намерят място в образователния процес и да улеснят учителите.

Така например след анализа за напредъка на даден ученик АI може точно да определи на какво трябва да обърне внимание в подготовката си ученика, указвайки конкретните ресурси. Целта е не да се замести учителят, а да му спести време, е станало ясно по време на срещата, уточниха от МОН.

Технологията би имала приложение и във висшето образование. Например може да спести време на студента или докторанта в търсене на проверена информация от научни източници, но и ще гарантира недопускането на злоупотреби с ползване на AI и плагиатство.

Всеки ученик в България може да ползва безплатно лицензиран офис пакет на Майкрософт на до 5 устройства бе уточнено още при разговорите, а проектът на МОН за изграждане на единна национална идентификационна система, както и за “Дигитална раница”, е един от най-големите в световен мащаб, са посочили от IT компанията.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд news

Този уебсайт използва "бисквитки"