Майката на прегазения Паоло раздава тениски с лика му

Майката на прегазения в Стара Загора Паоло Иванов пуска тениски с неговия лик. Това съобщи самата Красимира Иванова във фейсбук.

„Има много желаещи за тениски. Това ме радва, защото осмисля труда ми и със сигурност ще популяризира безопасността по улиците. Всяко усилие в тази посока си струва. 200 броя тениски ще бъдат раздадени в памет на Паоло и като част от кампанията по безопасно движение. Всички от Стара Загора ще получат лично тениските. По-късно ще пиша къде и как. За желаещите от други градове, ще се наложи да поемат доставката за своя сметка. Замислям кампанията да стане мащабна и тениски да се продават с благотворителна цел”, пише Красимира, предава bTV.

„Но за това ще ми трябва време и подкрепа. Убедил съм се, че когато хората се обединят около една кауза, никой не може да ги спре да променят мисленето, нагласите и нещата на обществото. Българските майки са невероятна сила. И знам че много от вас го осъзнават. Ами да направим нещо и да предпазим децата си!”, призовава Краси. Тениските с лика на 4-годишното момченце са вече готови, а желанието на майката е те да бъдат носени от дечицата, за да може и по този начин да се акцентира върху войната по пътищата.

„Продължавам кампанията Аз съм бъдещето! Пази ме! По повод една година от смъртта на Паоло”, казва още Красимира.

Четиригодишният Паоло бе прегазен от джипа, шофиран от бизнесмена Георги Сапунуджиев на 2 юни 2014 г. Сапунджиев бе осъден на 6 години лишаване от свобода и забрана да шофира за 8 години от Пловдивския апелативен съд.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"