Чехия се класира на ЕВРО 2024, селекционерът подаде оставка по телевизията

Националният отбор на Чехия се класира на осмо поредно европейско първенство след убедителна победа с 3:0 срещу Молдова и извоювано второ място в група Е. Отборът на Ярослав Шилхави поведе от 14-ата минута с гол на Давид Дудера, а преднината бе увеличена от Томаш Чори в 72-ата и Томаш Соучек в 89-ата минута.
Този отличен резултат обаче не беше достатъчна причина за треньора Шилхави да продължи да води тима. След мача той разкри в интервю за местна телевизия, че е подал оставка, с което шокира чешката общественост.

- Въпреки че сега сме доволни, още преди мача решихме да не продължаваме. Уведомих за това президента на асоциацията Петр Фуска. Натискът вече беше огромен - понякога дори не го разбирах. Това също допринесе за нашето решение. Не съм само аз, зад мен стои целият треньорски щаб. Убеден съм, че свършихме работата и оставяме след себе си добри резултати – каза бившият вече чешки треньор.

Той беше начело на националния отбор повече от пет години и реши да не продължава след скандала, който връхлетя отбора. Дни преди последната квалификация трима играчи бяха уловени в нощен клуб и по-късно бяха извадени от отбора за употреба на алкохол и разгулен нощен живот. 

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Христина Колева

Този уебсайт използва "бисквитки"