DEA и испанската национална полиция помогнали на ГДБОП за залавянето на кокаина, импрегниран в кашони

Американската администрация за борба с наркотиците (DEA) и испанската национална полиция са помогнали Главната дирекция за борба с организираната престъпност на България (ГДБОП) за залавянето на половин тон кокаин, който беше открит на зеленчуковата борса в софийския квартал "Слатина". Това е най-голямата конфискация на кокаин в България през последните повече от десет години.

"Посолството на САЩ София поздравява българските, американските и испанските правоохранителни органи за успешна операция, която сложи край на международна мрежа за контрабанда на наркотици. Американската администрация за борба с наркотиците (DEA) и испанската национална полиция подпомогнаха Главната дирекция за борба с организираната престъпност на България в разследването и операцията от 31 януари 2020 г., които доведоха до най-голямата конфискация на кокаин в България през последните повече от десет години.", се казва в съобщение от посолството на Съединените щати в София.

По време на разследването служителите на реда идентифицират и локализират няколко търговски контейнера за превоз на плодове, които са били превозвани от Колумбия до Гърция, a след това транспортирани с търговски камиони в България, където са били задържани.

Посолството на САЩ в София се гордее, че си партнира с българските правоприлагащи органи в усилията срещу незаконния трафик на наркотици.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"