Huawei P30 срещу Samsung Galaxy S10 срещу iPhone XS. Кой ли ще спечели?

Ако трябва да избирате между телефоните на пазара, кой бихте предпочели вие? Сравнихме характеристиките на три чудесни телефона: Huawei P30, Samsung Galaxy S10 и iPhone XS и решихме да ви разкажем кой от тях с какво превъзхожда останалите.

Коя е най-добрата страна на всяко от устройствата, кои са уникалните им характеристики и дали някой изпъква сред останалите? По-долу ще отговорим на тези въпроси.

Как се представя батерията?

И трите телефона са оборудвани с компоненти първо качество. Въпреки това, процесорът Kirin 980 на Huawei P30 не достига нивото на A12 Bionic на iPhone XS и Snapdragon 855, инсталиран в Samsung S10.

Що се отнася до батерията, можете да очаквате висока издръжливост и от трите телефона. Все пак трябва да се уточни, че Samsung S10 разполага с QuickCharge 2.0 с 15W, докато Р30 се продава с бързо зарядно SuperCharge, работещо на 22,5W. iPhone се зарежда със скорост от 18W, но стандартното зарядно е от 5W, така че ще трябва да доплатите, за да достигнете скоростта на другите два. Също така, Samsung S10 и iPhone XS предлагат безжично зарядно, докато при Р30 такова липсва.

Победител: Galaxy S10

Дизайн и издръжливост

И три телефона имат красив дизайн и корпус от стъкло, но съществуват и разлики. Р30 и iPhone XS притежават опцията цветът им да се променя заедно със светлината. Samsung S10 пък залага на изчистен и минималистичен външен вид. И трите мобилни устройства имат заоблени ръбове, което освобождава повече пространство за екрана.

Различават се по водоустойчивост. Samsung S10 и iPhone XS идват с клас ІР68, което означава, че биха оцелели при падане в басейн или вана, докато моделът Р30, класифициран с ІР53, не би понесъл този „инцидент”.

Победител: Samsung S10 и iPhone XS

Екран

OLED дисплеите на тези телефони предлагат изключителна прецизност на картината с наситено черно и ярки цветове. Р30 идва с 6,1-инчов екран с резолюция 2340 х 1080 пиксела. iPhone XS разполага със Super Retina екран с големина от 5,8 инча и резолюция 2436 х 1125 с малко по-голям ръб. И двата са хубави, но не могат да настигнат динамичния 6,1-инчов AMOLED екран на Samsung S10, който постига чудовищната резолюция от 3040 х 1440 пиксела.

Победител: Samsung S10

Камера

И трите телефона имат възможност за запис на 4К видео и помощник, базиран на изкуствен интелект (АІ).

iPhone XS има най-малко на брой лещи - две 12-мегапикселови камери отзад (една стандартна и една телефото камера 2х) и единична камера от 7 мегапиксела отпред. Тази камера не е лишена от мощност и прави страхотни снимки с HDR Smart  и, също така,   изключителни снимки в режим портрет.

Samsung S10 има три лещи отзад (12 мегапиксела, ултра широка камера 16 мегапиксела и телефото леща 2 х 12 мегапиксела), докато предната камера разполага с 8 мегапиксела. Камерите са впечатляващи, а адаптивността на задните лещи предлагат голямо предимство.

Но дали те са силни толкова, колкото системата от тройни лещи на Huawei P30? Този телефон има сходна конфигурация с тази на Samsung S10. Въпреки това обаче, стандартният обектив на камерата е истинско чудовище със своите 40 мегапиксела, придружаван от 16-мегапиксеова широкоъгълна камера и телеобектив от 8 мегапиксела с оптичен зуум 3х. Също така, телефонът има предна камера за селфи с 32 мегапиксела.

Победител: Huawei P30

Краен победител

Макар, че борбата беше ожесточена, а Р30 има много какво да демонстрира, той отстъпва пред Samsung S10 и iPhone XS. Между последните два на практика няма разлика. S10 има най-адаптивната камера, но тази на iPhone XS е по-прецизна. Ако вече сте свикнали с iOS и с други Apple устройства, тогава iPhone XS би била най-добрата опция за вас, но считаме, че като цяло Samsung S10 е най-добрият телефон.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"