Костомаров ще живее с продължителна депресия

Клиничният психолог Татяна Маремполская заяви, цитирана от руски медии, че олимпийският шампион по фигурно пързаляне Роман Костомаров има синдром на продължителна депресия.

„Той се бори, но е ясно, че тежестта на депресивното състояние все още е налице в силна форма. Най-вероятно ще отнеме цял живот, за да се подобри“, каза лекарката, цитирана от руски медии. Тя добави, че нещата ще стават по-лесни за бившия спортист с времето, така че засега той трябва да се съсредоточи върху възстановяването си.

На 17 септември Костомаров говори за трудностите на живота с протези. Той заяви, че никакви протези не могат да заменят ръцете и краката му. Костомаров допълни още, че видеа от негови изпълнения преди ампутацията го докарали до депресивните състояния. 

Костомаров беше хоспитализиран на 10 януари с пневмония и грип Б. Заради продължително присъединяване към апарат за оксигенация на кръвта и вентилатор тъканите му започнаха да умират. Лекарите ампутираха двата крака, цялата дясна ръка и няколко пръста на лявата му ръка.

 

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Христина Колева

Този уебсайт използва "бисквитки"