Защо Мат Лебланк крие дъщеря си

Актьорът загърби работата заради болестта на детето си

Американският актьор Мат Лебланк (56) тези дни преживява тъжен период, след като загуби колегата си Матю Пери, с когото участват в хитовия сериал "Приятели", и който го нарече свой по-малък брат в началото на тази година. Мат изигра очарователния Джоуи в продължение на десет сезона. Публиката го обожава заради забавните му изказвания и характер. Той радва нежния пол със своя чар и е просто един от най-обичаните телевизионни герои от онази епоха.

И докато покойният му колега Матю мечтае за успешна кариера и слава от ранна възраст, Мат живее малко по-различен живот на младини. Обучен като дърводелец, той се интересува от мотоциклети и след като напуска колежа, се отправя към Ню Йорк, защото иска да опита късмета си като модел. И наистина успява в това, снима реклами за световни марки и най-накрая получава ролята на Джоуи Трибиани.

Година преди края на снимките в „Приятели“, Мат се жени за американската актриса Мелиса Макнайт, от която има дъщеря Марина Пърл. Тя е диагностицирана с кортикална мозъчна дисплазия осем месеца след раждането си. Родителите разбират, че нещо не е наред, когато тя се опитва да пълзи, но винаги пада на лявата си страна и започва да страда от епилептични припадъци. След това Мат се оттегля от актьорския свят и решава да се посвети на грижите за дъщеря си. След две години брак той се развежда с Мелиса, а през 2011 г. напълно изчезва от публичното пространство.

„Не знам дали от болестта на дъщеря ми или от това, че бях твърде съсредоточен в работата, но усетих, че ще експлодирам и имам нужда от време да се дистанцирам. Обадих се на агента и му казах да забрави телефонния ми номер за няколко години, напълно се отказах, и не съжалявам, че го направих“, казва Мат. „Това бяха моментите, в които имах чувството, че ще получа нервна криза. Известно време не трябваше да правя нищо. Дъщеря ми беше диагностицирана с мозъчен проблем. Беше много мрачен период, но успяхме да го преодолеем“,  допълва актьорът.

Днес Марина е на 19 години и за разлика от повечето деца на известни родители, тя няма отворен профил в социалните мрежи, а актьорът я държи далеч от публичното пространство. Единственият път, когато той я взема със себе си на червения килим, е през 2014 г., където са уловени от папараците, но скорошни снимки на момичето не могат да бъдат намерени.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд news

Този уебсайт използва "бисквитки"