На страха (на "Дондуков" 2) гласът е креслив

Службите и прокуратурата безспорно дължат отговор на въпросите, зададени от Пеевски

На страха не само очите са големи. Когато става въпрос за политика – гласът е още по-креслив. Именно в такова фалшиво кресчендо изви гласни струни „Дондуков“ 2, след като председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски насочи прожекторите към президента Румен Радев и съветниците, с които се е обградил.

Настоявайки за отговор на въпроса истина ли са десетките медийни разкрития и сигнали, че към президентството – чрез секретаря по вътрешна политика на Радев – Николай Копринков и приближения му Сотир Ушев, текат потоци кеш, с които ще бъде финансиран нов партиен проект.

Часове, след като Пеевски изпрати писмо до главния прокурор, главния секретар на МВР и шефовете на ДАНС и антикорупционната комисия със запитване защо държавното обвинение и службите не оповестяват никакви данни за това има ли изобщо разследвания по сигналите срещу членове на президентската администрация и ако да – защо не дават информация за тях, „Дондуков“ 2 предприе истинска медийна офанзива. Активира настоящи и бивши съветници, както и приближени „анализатори“, с една единствена цел – да се заглушат разкритията, направени от Пеевски и да се отклони вниманието на публиката с фалшиви тезиси и манипулации.

Така, днес сутринта, в двете обществени медии – в БНТ и в БНР, почти по едно и също време и защитавайки една и съща опорка се появиха съответно бившият говорител на едно от служебните правителства, назначени от Румен Радев – Антон Кутев и настоящият секретар по правните въпроси на президента Крум Зарков. Които започнаха да обясняват, че с Копринков и Ушев всичко си било наред, а Пеевски се фокусирал върху „Дондуков“2, защото – видиш ли – Радев бил единствената бариера между него и пълната власт. Антон Кутев дори влезе в ролята на морален гарант за настоящите съветници на Радев, като заяви, че не се съмнявал в качествата на Копринков и не мислел, че там „тече някакъв кеш“.

Обществото ни обаче отдавна не вярва на сълзи. Нито на клетви във вярност и гаранции на думи. На фона на факта, че за Копринков от години има сигнали и публикации, че е в центъра на голяма корупционна схема, към която текат пари от контрабанда и изнудване, а той самият играе ролята на разпределител на „чанти с пари“, службите и прокуратурата в тази държава безспорно дължат отговор на въпросите, зададени от Пеевски. Защото те са въпроси от името на цялото общество и чиито отговори ще дадат ясна представа, че „Дондуков“2 не просто не е алтернатива, а се оказва и единствената институция, която в продължение на години е била обвита в тъмнина.

Кресчендото на говорителите на Радев впрочем показва очевиден страх от отговорите на въпросите, зададени от Делян Пеевски, защото много добре знаят, че казаното от него е самата истина. Показва и друго – че много добре осъзнават, че краят на тъмнината, в която е обвито президентството, идва. Както дойде и краят на времената, в които Радев противоконституционно злоупотребяваше с властта, поставяйки под свой контрол почти всички държавни позиции. Край, сложен от факта, че властта най-сетне се върна там, където й е мястото по Конституция – в парламента. И сега дойде времето да отговаря.

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Труд news

Този уебсайт използва "бисквитки"