Подават жалби срещу испанките, които отказват да се върнат в националния отбор

Кралската испанска футболна федерация (RFEF) изрази недоволство от играчите на женския национален отбор. Това съобщава El Espanol.

Ръководството и служителите на RFEF ще подадат жалба за принуда и клевета срещу състезателките на националния отбор, които искат оставката им като условие да продължат да играят в отбора. Отбелязва се, че временният президент на федерацията Педро Роча е призовал спортистите да се откажат от бойкота, като им даде срок до 18 септември да вземат решение. Те обаче са го уверили, че бойкотът им продължава. Преди дни стана ясно, че 23 футболистки са отказали да се върнат в испанския национален отбор след скандала с бившия президент на RFEF Луис Рубиалес, който целуна капитана на отбора Дженифър Ермосо на Световното първенство за жени през 2023 г. Той е обвинен в сексуално насилие и принуда.

На церемонията по награждаването Рубиалес сложи медал на Ермосо и целуна футболистката по устните. Това предизвика критики от страна на медиите и испанските политици. След скандала Рубиалес се извини и каза, че го е направил без злонамереност.

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Христина Колева

Този уебсайт използва "бисквитки"