Помощ за клубовете от БФС

Футболните отбори у нас ще бъдат подпомогнати от Българския футболен съюз. Това разкри лично първият вицепрезидент на федерацията Емил Костадинов след проведения Изпълком. Дали обаче става въпрос за помощ от финансово естество, екзекутора на „петлите“, отказа да конкрекизира.

"Ще помогнем на клубовете за някои неща, клубовете имат проблем, ние като футболен съюз ще опитаме да помогнем на футболните клубове, до края на другата седмица ще знаете“, коментира лаконично Костадинов.

Не е тайна, че бъдещето на част от професионалните клубове е заплашено, а първите признаци идват от Втора лига. Документи за лицензиране за новия сезон все още не са подали „Поморие“, „Ботев“ (Гъл), „Спартак“ (Вн), „Спартак“ (Пл).

В същото време бе решено първенствата от трета лига да бъдат окончателно прекратени, а за крайно класиране да се вземе настоящето. Така промоция получават „Добруджа“, „Янтра“ и „Созопол“. В Югозападната Трета лига „Миньор“ и „Септември“ (Симитли) ще играят бараж за определяне на шампион. Изпадащи от третото ниво няма да има, а групите могат да бъде попълнени с тимове от окръжните.

От БФС обявиха още, че договорът на селекционера Георги Дерменджиев се удължава с половин година, а в него има опция за допълнителни 18 месеца. По настояване на наставника, заплатата му се редуцира с 30%, докато отборите не подновят тренировъчен процес у нас.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"