Прокурор спрян за проверка за алкохол по сигнал на тел. 112 (обзор)

Магистрат от Несебър задържан за 24 часа за обиди на полицаи

Районен прокурор от Несебър бе задържан за 24 часа по Закона за МВР заради арогантно поведение и обида на полицаи, които го спрели за проверка за алкохол и дрога. Методи Велков отказал категорично проба с дрегер или да даде кръв за изследване, за което го чака административно наказание - 2000 лв. глоба и 2 г. без книжка. Свалени са номерата и на джипа му “Лексус”.

Разследването по случая е поето от наблюдаващ в Софийска градска прокуратура, който може да реши да подведе под наказателна отговорност своя колега, ако се окаже, че има достатъчно доказателства за пътно хулиганство. От съда е поискано и да се вземе принудително кръв за проба и ако резултатът е положителен, има формула да се изчислят промилите алкохол.

Джипът на прокурор Велков бил спрян до бензиностанцията на “Петрол” в района на Равда около 5,30 ч. Преди това униформените получили сигнал от тел. 112, че водачът на “Лексус” е пиян. Магистратът заформил скандал.

“Обиждал е и е ругал колегите, затова те принудително с патрулната кола са го отвели в РУП Несебър”, казаха запознати със случая.

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Мария Кехайова, кореспондент на "Труд" в Бургас

Този уебсайт използва "бисквитки"