Английските медии нарекоха загубата на Бербатов "изненадваща"

Няколко английски медии отразиха конгреса на БФС и загубата на бившия футболист на Манчестър Юнайтед, Тотнъм и Фулъм Димитър Бербатов с 230:241 гласа.

Sky Sports публикува резултата, като допълни, че досегашният президент Борислав Михайлов ще остане на поста още четири години, след като е „спечелил повече от 50% от гласовете на първи тур”. Според медията, ако трите клуба, които не са гласували, решат да подкрепят Бербатов, той ще получи осем гласа от третия кандидат и гласовете ще бъдат равни. Според "Дейли мейл" загубата на Бербатов е „изненадваща” и бившият нападател на Манчестър Юнайтед ще обжалва вота от конгреса в съда.

Двете медии цитират интервюто на Бербатов пред "Гардиън", в което той казва: „Време е за радикална промяна - българският футбол трябва да бъде напълно разтърсен. Липсата на резултати, постоянните скандали, съмненията за корупция, расистките инциденти в мача с Англия, влизането на полицията в централата...всичко това отразява нивото, на което е в момента българският футбол. И това просто показва колко е необходима тази радикална промяна. Казвайки това, аз се чувствам готов да поема отговорността за осъществяването й."

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт