Арина Сабаленка спечели титлата на Откритото първенство на Австралия при първия си финал

Беларуската тенисистка Арина Сабаленка спечели титлата на Откритото първенство на Австралия след победа на финала над Елена Рибакина от Казахстан с 4:6, 6:3, 6:4. Това беше първият финал на Сабаленка от Големия шлем и първи трофей. 
Още в третия гейм Рибакина използва първата възможност за пробив (2:1) и водеше чак до осмия, в който беларускинята отвърна, отне подаването и изравни (4:4). Казахстанката направи брейк в първия следващ гейм, а след това спечели първия сет без загубена точка.

В останалата част от мача нещата на терена бяха различни - Сабаленка диктуваше ритъма на играта и в четвъртата партия стигна до предимството с 3:1. В осмия тя дори загуби два сетбола, но в следващия спечели точки с отлични сервиси.

Решаващият сет донесе много нервна игра и за двете. Сабаленка имаше шанс да обърне играта в своя полза и накрая успя от третия опит.
Последният, решаващ гейм беше доста драматичен, а беларускинята използва едва четвъртия си мачбол, за вдигне трофея и да покаже радостта си на корта от триумфа.

След мача беларускинята остана шокирана, когато видя, че името й вече е гравирано на титлата. 

- Боже мой, това вече е моето име върху трофея, това е невероятно! Това беше много трудна година за мен, много се гордея със себе си и екипа си, който ме подкрепи да премина през всичко това - каза Сабаленка.
Тя беше възхитена от приема в Мелбърн, въпреки че руските и беларуските знамена бяха забранени по време на турнира.

- Мисля, че Австралия ме обича! Обичам това място. Много ви благодаря  – каза още Събаленка. 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Извън терена