АПИ: Пътните настилки са мокри, на места заснежени, обработени и опесъчени

Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими при зимни условия, съобщи Михаил Миланов, дежурен в Агенция „Пътна инфраструктура”, за "Фокус".

„Пътните настилки са мокри, на места заснежени, обработени и опесъчени. Има временно въведени забрани на Златишкия, Върбишкия и Троянския проход. Те са затворени за всички моторни превозни средства. На прохода Превала всички моторни превозни средства трябва да се движат задължително с вериги, а товарните без ремаркета и полуремаркета. Котленският проход е затворен за движение на моторни превозни средства над 10 тона”, обясни Миланов.

По думите му временно има въведени ограничения за движение на моторни превозни средства по път II-35 – Плевен-Ловеч, който е затворен за движение на МПС над 12 тона. „Има въведени ограничения на пътя Юндолa-Белово и Велинград-Сърница, където товарните превозни средства трябва да се движат без ремаркета и полуремаркета. Същото важи и за пътя Батак-Доспат”, посочи Миланов.

От АПИ съветват всички шофьори, които тръгват на път, да се съобразяват с пътната обстановка при зимни условия, да са подготвени със зимни гуми, пълни резервоари и заредени телефони.

„Затоплянето на времето не би трябвало да повлияе на пътищата. Всички машини са на пътя, готови и адекватни, за да се предприемат съответните мерки при промяна на пътната обстановка”, каза още Михаил Миланов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини