Ковачев, Кючюк и Курумбашев с политически Оскари от Европарламента (СНИМКИ)

Берлин и Париж отказали да подкрепят британски санкции срещу Русия

„Фейсбук“ олекна с $60 млрд. за два дни Парламентът в Лондон и US Конгресът искат Марк Зукърбърг да даде обяснения

Борис Джонсън сравни мондиала в Русия с олимпиадата на Хитлер

23-годишен безработен е серийният бомбаджия от Тексас

За първи път показаха подземията на Мавзолея Монтират арт инсталации на мястото на съветски климатик колкото плувен басейн

Смъртоносна болест мори свинете у нас

Томислав Дончев за ЧЕЗ: Ситуацията изискваше бърза, нестандартна мярка

„Труд“ приобщи хиляди към благородна кауза Предстои благородна инициатива за абитуриенти на 24 април

Борисов се срещна с генералния секретар на европейските профсъюзи

Зоран Заев към Русия: Македония е ориентирана към НАТО

Гърция ни тараши за цигари и пиене Конфискуват автомобила при контрабанда

Тръмп и Макрон се съгласиха, че Русия е отговорна за отравянето на Скрипал

Германци, италианци и французи искат да ловуват у нас

Вижте акцентите от броя на “Труд” в четвъртък, 22 март 2018

Политологът Антон Тодоров: Няма нито една причина 2015г. да стане по-добра

Искам да пожелая на зрителите повече кураж и по-малко да мрънкат. Хората непрекъснато се оплакват, че парите не им стигат. Погледнете автопарка по пътищата на България! Второто, което искам да кажа е, че реализмът настоява за следното нещо. Нашата традиция показва – ние сме в кризисна или следкризисна ситуация. В България нормално време няма. Така че – гответе се за криза. Това заяви пред Нова ТВ политологът Антон Тодоров.

„Няма нито една причина 2015 година да стане по-добре. Например съдебната реформа. Кой ще позволи да я направим? Това ли правителство? Правосъдният министър иска да я направи, а това означава ¾ от сегашното правителство да влезе в затвора. Реформата означава да имаме истинска, независима прокуратура и съд, който да може да работи спокойно. Да няма конюнктурни назначения, които обслужват единствено властта“. Това заяви на свой ред адвокат Николай Хаджигенов.

„Ако нещо вменява в мен песимизъм, то е това, че нацията деградира. Добре че Бареков бързо изгоря, та не се налага да изпълнявам обещанието си, че ще напусна страната“, вметна Антон Тодоров и допълни: „25 години ние „опитваме“ козметичните мерки. Това е огромен период от време. Хората мислят в модели. От тази гледна точка, каквото и да кажем, част от хората имат мнение, други никога няма да приемат чуждо мнение, трети изобщо не мислят. Нещата в България трудно ще се променят към добро и то не поради някаква злобливост на характера. Системата иска радикална промяна. За да бъде променена тя, трябва голяма група хора „да им свети под шапката“. Пак казвам – не е възможно една деградирала нация да извърши промяна. Това каза и самият Иван Костов преди време. Задкулисието е онзи сговор, който правят зад гърба ни“.

Политологът коментира, че много от хората, които днес са на възлови позиции във властта, са били секретни сътрудници. „Ако излезе, че бъдещ шеф на ООН, дъщеря на един господин Боков, е била секретен сътрудник на ПГУ? Част от архивите на НРС още не са предадени. Аз няма да позволя на псетата да ме ръфат!“, заяви Антон Тодоров.

Николай Хаджигенов допълни: „Този модел трябва да го разбием! Ако ще с шутове. Свободата е на върха на копието. Ние трябва да кажем – този главен прокурор не става! Сегашният вътрешен министър не става! Единственото нещо, по което Вучков не е надминал моя „любим“ вътрешен министър Цветанов, е „красноречието“. Единствената функция, която МВР изпълнява през последните 25 години, е социална. МВР храни семействата на полицаите, но не прави нищо друго. Тя е абдикирала от задълженията си“.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.