Без инциденти на пътя след празниците, очакват влошаване на времето

Десетки хиляди българи се завръщат по родните си места след коледните и новогодишните празници. Очаква се засилен трафик по основните пътни артерии в цялата страна, както и по граничните пунктове с Гърция и Сърбия.

Най-натоварени се очаква да бъдат магистралите „Хемус” и „Тракия”, особено в посока София. Много автомобили ще има и по главен път Е-79 от граничния пункт „Кулата” към столицата. Натоварено ще бъде и по главните пътища от зимните курорти Боровец, Пампорово и Банско, съобщи Нова ТВ.

Пътуването ще бъде затруднено и от метеорологичните условия. Жълт код за опасно силен вятър е обявен в почти цялата страна. Ще нахлува студен въздух, преваляват дъжд и сняг. Възможно е да се образуват и поледици. От Пътна полиция призовават шофьорите да бъдат внимателни и да се съобразяват с пътните условия.

Дни преди Коледа над 50 000 автомобила напуснаха столицата, а 50 000 души тръгнаха с автобус към различни краища на страната, за да празнуват. Очаква се всички те да се приберат към София. Според експерти до задръствания няма да се стигне, защото голяма част от хората вече са се прибрали.

Към обяд движението на магистрала „Тракия” на входа на София, както и край село Владая е спокойно.

Заради засиления трафик ще бъде ограничени движението на тир-ове между 14:00 и 20:00 часа. От БДЖ пък са пуснали допълнителни вагона за 29 бързи влака.

За днес е обявен жълт код за потенциално опасно време за всички области с изключение на Смолян, Благоевград и Кюстендил. От Агенция „Пътна инфраструктура” уверяват, че в 27-те областни пътни управления и пътноподдържащите фирми работят на 24-часов режим за осигуряване проходимостта на републиканската пътна мрежа при зимни условия

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини