11-и ден търсят изчезнал баща на съдия. Версията: грабеж

11-и ден полицията не открива и следа от 75-годишния Николай Радев Димитров от град Завет. Възрастният мъж е в неизвестност от 26 декември. Оттогава близките му нямат връзка с него и са подали сигнал до МВР.

Николай Димитров има една дъщеря - Геновева Николайева, която е съдия от Гражданското отделение на Софийския градски съд. За Коледа майка й Пенка гостувала при нея в София, а Николай останал сам в Завет. Когато полицаите отишли в дома, в една от стаите се натъкнали на кръвави следи и разхвърляни мебели и покъщнина. Не е известно дали са изчезнали пари и ценности.

"Николай правеше хубаво вино и го продаваше. По празниците до къщата му идваха много хора да си купят от него", разказаха съседи. Според тях някоя почерпена копания може да е нападнала стопанина.

"Полицаите непрекъснато претърсват около Завет. Всички с крими досиета са били викани и разпитвани”, казаха от общината в Завет.

По неофициална информация полицията разследва убийство при грабеж или отвличане на възрастния мъж. Окръжният прокурор на Разград Огнян Дамянов потвърди, че в дома е имало кръв и следи от борба. "Имаме изчезнал човек и не е важно дали дъщеря му е прокурор или съдия. Няма данни нейната работа да е свързана по какъвто и да е начин с изчезването", заяви Дамянов.

Според съобщението на полицията, пуснато на 1 януари, мъжът е висок 164 см и слаб, тежи около 55 кг. Николай е със сини очи и прошарена коса. За достоверна информация по случая близките му дават парично възнаграждение.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини