Магистрала “Струма” от Бобошево до Дупница е затворена за тирове

Икономисти: Ерата на евтиния труд в България свършва

Преустановено е движението на влаковете между гарите Долна Махала и Карлово заради паднали скали

Аржентинец си смени пола, за да се пенсионира пет години по-рано

Поддръжката на оградата по границата ще става без обществени поръчки, реши парламентът

АПИ: 440 снегорина чистят републиканската пътна мрежа Затворени за тирове са участъци от магистралите Тракия и Хемус

Идва краят на такситата Автономни коли като Renault EZ-GO ще изпълняват таксиметрови услуги

Разкриват ЕГН-то ни за броени минути, само с името и рождената дата

Столична община: Продължава снегопочистването в София

Софийският участък на магистрала “Тракия” е затворен за камиони

Жельо Бойчев: Гинка Върбакова ще бъде поканена отново в Народното събрание

Емил Караниколов: 131 са проблемните язовири в страната Парите за ЧЕЗ не са проверени, защото реално плащане все още няма, обясни министърът на икономиката

Магистрала “Люлин” в посока София е затворена за снегопочистване

Ограничено e движението на камиони над 12 тона през Предела Ограничено е движението и по други планински пътища

Можем да разберем, но едва ли и да оправдаем Престъпленията се преназовават в „непрестъпления“, слабостта в сила и обратното

От днес се въвежда нова система за регистрация на МПС

От днес се въвежда нова система за регистрация на моторните превозни средства. Общините ще получават всекидневно информация за регистрациите в КАТ. До момента автомобилът се регистрираше първо в КАТ, а след това собственикът беше задължен да го обяви и пред данъчните власти в съответната община.

От днес нито фирмите, нито гражданите имат ангажимент да подават данъчни декларации към общината за придобиването или продажбата на моторно превозно средство. Това каза за БНР Дончо Барбалов – заместник-кмет по финансите в Столичната община.

Той уточни, че това е една мярка, за която от Столичната община настояват от много време. Барбалов се надява с промяната да се постигне по-добър контрол и по-добра събираемост на данъците.

Той обясни и какво се случва с колите, които са регистрирани в КАТ, но не и в общината:

Тези коли ние ще ги открием. Дори провеждаме кампания за деклариране на такива автомобили и се надявам в най-скоро време техните собственици да се явят в данъчните служби и да ги декларират. В Столичната община въведохме преди повече от година връзка с техническите прегледи, в резултат на което много такива автомобили бяха декларирани. Имаме около 5 милиона лева по-добра събираемост от въвеждането на тази мярка.

Според Дончо Барбалов през последната година броят на недекларираните в общините превозни средства силно е намалял.

Заместник-кметът подчерта, че се запазва необходимостта от подаване на данъчна декларация в службите “Местни данъци и такси” за тези хора, които са придобили МПС в резултат на наследство, когато има повече от един собственик на превозно средство или собственикът има отстъпка от данъка.

Той съобщи, че данъчната кампания в София тази година ще започне в началото на февруари, месец по-рано от досегашната практика, за да има повече време гражданите да се възползват от отстъпките:

Тази година очакваме добри приходи от данъците. Минала година имахме около 20 милиона по-добри приходи, тази година се надяваме тенденцията да се запази. От моторните превозни средства разчитаме на приходи в размер на 80 милиона лева, което ще помогне на града да подобри състоянието на пътната инфраструктура.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.