Изтеглете безплатното приложение “Европейски път – Велико Търново”

Драгич: Просинечки обедини християни и мюсюлмани в Босна

На 22 март 2018 да почерпят

Ковачев, Кючюк и Курумбашев с политически Оскари от Европарламента (СНИМКИ)

Берлин и Париж отказали да подкрепят британски санкции срещу Русия

„Фейсбук“ олекна с $60 млрд. за два дни Парламентът в Лондон и US Конгресът искат Марк Зукърбърг да даде обяснения

Борис Джонсън сравни мондиала в Русия с олимпиадата на Хитлер

23-годишен безработен е серийният бомбаджия от Тексас

За първи път показаха подземията на Мавзолея Монтират арт инсталации на мястото на съветски климатик колкото плувен басейн

Смъртоносна болест мори свинете у нас

Томислав Дончев за ЧЕЗ: Ситуацията изискваше бърза, нестандартна мярка

„Труд“ приобщи хиляди към благородна кауза Предстои благородна инициатива за абитуриенти на 24 април

Борисов се срещна с генералния секретар на европейските профсъюзи

Зоран Заев към Русия: Македония е ориентирана към НАТО

Гърция ни тараши за цигари и пиене Конфискуват автомобила при контрабанда

Томислав Дончев: Трябва да се търсят тематични коалиции в парламента

Вярвам, че когато повечето хора имат добри намерения, и добрите дела ще са повече. Не съм убеден, че всички притежаваме тази историческа мъдрост да оценим докрай 2014-та. Тя ще бъде оценена като мине малко повече време. Това каза в интервю за предаването на БТВ „Лице в лице” Томислав Дончев, вицепремиер по европейските фондове и икономическата политика.

Той определи 2014-та като динамична година.

„Трябва да се опитаме да не повтаряме грешките и глупостите, които правим понякога. Трябва да си дадем сметка кога и по какъв начин чисто гражданските енергии могат да доведат до политически резултат – за това 2014-та има на какво да ни научи. Нека да припомня, че тази политическа конфигурация и тези политически сили са се появили в Народното събрание по волята на българския избирател. Не бива да бъркаме политическите турболенции с фундаменталната стабилност на кабинета. В подобна конфигурация е нормално да има разговори и спорове. Ако управляващата коалиция се фокусира върху оцеляването на кабинета, този кабинет няма да може да направи нищо. Първите стъпки през изминалия месец и половина показаха, че последното, за което мислим, е оцеляването на правителството“.

Дончев заяви, че трябва да бъдат търсени тематични коалиции в парламента. „Спектърът теми, които засяга работата на едно правителство, е изключително широк. Когато става дума за ключови теми, аз допускам да получаваме подкрепа от други политически сили, които са извън управляващата конфигурация“.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.