Откриха нередности в болницата, пред която почина 8-годишно дете, шефът й подаде оставка

Сериозни организационни нередности са открити в работата на разградската болница „Свети Иван Рилски”, където в края на декември почина 8-годишно дете. Заради този случай директорът на болница д-р Гечо Жеков е подал оставка, поискана му от здравния министър Петър Москов, съобщава bTV.

Заради пропуските Москов, който отиде лично на проверка в лечебното заведение, поиска оставката на неговия директор д-р Гечо Жеков. Той я е подал веднага. Случаят вече е разследван от Етичната комисия към лекарския съюз.

8-годишното момче било доведено от родителите си в спешното отделение на болницата в 17.45 ч. на 28 декември – с подут корем и повръщало. Дежурният лекар поставил диагноза „чревна непроходимост”. Тъй като в Разград няма детски хирург, след консултация с педиатър семейството било насочено към болница във Варна. Около 19.15 часа, поради влошаване на състоянието на детето, родителите се върнали с него в Спешното отделение, където то починало.

Изпълнителната агенция „Медицински одит” и регионалната здравна инспекция започнаха проверка по случая. Извършената аутопсия показа, че смъртта е настъпила в резултат на тежък токсичен колит.

По случая бе образувано досъдебно производство за причиняване на смърт поради незнание или немарливо изпълнение на занятие или правно регламентирана дейност.

Днес близките на момченцето заявиха, че още не знаят диагнозата му. Лекарите не са им обяснили нищо за болестта на сина им и те досега не знаят от какво точно е било болно момчето.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини