Депутат разигра жребий за джип сред активисти на ДПС, спечели го чистачка

Независимият депутат от Разград Гюнай Хюсмен подари джип на чистачка в селско кметство-активистка на ДПС. Автомобилът "Роувър" (2005 г.) беше разигран чрез жребий измежду 150 имена на жители на община Исперих, където Хюсмен беше общински лидер на партията.

Включените в разиграването на автомобила са работили активно за кампанията на ДПС за парламентарния вот. Сред тях били местни лидери, застъпници, членове, наблюдатели, председатели на секционни комисии и членове, разказа за "Труд" Хюсмен.

В присъствието на нотариус точно по обед на Йордановден беше изтеглено името на печелившия. Късметлийката от село Бърдовка нямала шофьорска книжка, но съпругът й щастлив седнал зад волана на мощното возило, доволно сподели дарителят. Той не познавал жената лично. Тя участвала в жребия като член на секционна комисия.

"По време на кампанията обявих, че ще дам джип, ако изкараме три мандата за ДПС в Разградско и стана депутат. Няма как да не изпълня дадената дума. Разполагам с достатъчно пари от бизнеса си", каза Хюсмен.

За возилото втора ръка той броил към 8000 лв. лични средства. Народният представител е сред милионерите в парламента и се занимава със земеделие. Смята се, че е един от най-крупните агробизнесмени в Севериозточна България.

Както "Труд" писа на парламентарните избори Хюсмен, който беше осми в листата на ДПС в Разград, спечели най-много преференции. Според закона той зае второто място след водача Ахмед Ахмедов, като измести д-р Хасан Ахмедов. Бившият социален министър също влезе в парламента с третия мандат.

Тъй като Хюсмен не се оттегли сам, в последствие беше изключен от парламентарната група на ДПС и сега е независим депутат. Преди наказателната акция от партията той беше и нейн лидер в общината си. Остава член на ДПС.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини