Ген. Киров: Без съмнение, за сигурността на България има опасност

Атаката срещу френския вестник „Шарли ебдо” очевидно цели създаване на публична психоза, на страх сред населението и респект към възможностите на терористичните организации. Това каза за Фокус ген. Кирчо Киров, бивш директор на Националната разузнавателна служба. Според него огромният брой жертви е характерният елемент, който насочва към подобна мисъл.

„Без съмнение това трябва да се приеме и като удар срещу свободата на словото, защото Франция е един от флагманите на свободата на словото и е известно, че там именно свободата на словото чрез хумор, чрез иронизиране, е водеща в европейската общност. Това без съмнение дава поводи на такива лица, видно е, че те търсят поводи за нанасяне на удари“, обясни ген. Киров.

Според него е извън всякакво съмнение, че за България съществува заплаха за националната сигурност и за държавността.

„Навлизането на големи групи бежанци в много сериозна степен може да дестабилизира обстановката в страната и да повлияе пряко върху държавността“, изтъкна бившият директор на Националната разузнавателна служба.

Според ген. Киров няма начин бежанците да бъдат бързо интегрирани и да бъде пресметната степента на тяхната интеграция в нашето общество. Затова създаването на затворени общности във вид на градчета, затворени общежития и други е потенциална заплаха за сигурността на страната ни, категоричен беше ген. Кирчо Киров.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини