Васил Михайлов стана носител на наградата за цялостен принос към киното

Едва един от всеки 10 българи спортува активно

Британската полиция се свърза с руски емигранти, за да обсъди безопасността им след убийството на бизнесмена Николай Глушков

Повече от 100 полета са отменени днес от летище „Хийтроу“

Си Цзинпин беше преизбран за президент на Китай

Уволниха зам.-директора на ФБР

20 000 зрители и дъжд за ЦСКА – „Левски“

Съдията, който не дава дузпа

На 17 март 2018 да почерпят

Луиза Григорова дава любовни съвети на тийнейджърки 16 известни българки споделят за първия секс и други истории

Лара Крофт раздава секси ритници Елизабет Шу се завръща в главната женска роля

Легионерът от Орешник излезе от ареста срещу 5000 лева гаранция

Доналд Туск: ЕС ще изпрати ясно послание за отравянето на Сергей Скрипал

Макрон: Русия стои зад покушението срещу Скрипал

Ремонтират централен водопровод в Бургас

Министър Христо Иванов насрочи извънредно заседание на ВСС

На 22 декември в Министерството на правосъдието е получено писмо, подписано от 11 членове на ВСС, в което се отправя предложение до министъра на правосъдието да свика извънредно заседание на съвета на 29 декември 2014 г. от 10 часа, съобщиха от пресцентъра на ВСС.

Авторите на писмото настояват, че свикването на извънредно заседание е наложително, за да бъде изслушан министърът на правосъдието във връзка с изявлението му, че „от ВСС излизат сигнали, че изборът на председател на ВКС е предрешен“. Двама от подписалите членове (Магдалена Лазарова и Соня Найденова) смятат, че на това извънредно заседание на ВСС трябва да бъде обсъден предстоящият избор на председател на ВКС, както и писмото на седемте посланици на държави от ЕС от онзи ден, с което се изказва подкрепа на правото на съдиите да изразят публично мнението си по проблемите в СГС.

На 23 декември 2014 г., в МП отново бе внесено писмо до министър Христо Иванов, подписано от четирима членове на ВСС – главния прокурор Сотир Цацаров, Галя Георгиева, Димитър Узунов и Милка Итова. В него се прави допълнително предложение във връзка с насрочването на извънредно заседание на ВСС на 29 декември т.г., а именно – в дневния ред на това заседание да бъде включена отделна точка за обсъждане на писмата на съдиите от Софийския градски съд от 10 декември и от 22 декември, с конкретни искания до ВСС, свързани с организацията на работата в съда и разпределението на делата.

В писмо до ВСС министърът на правосъдието Христо Иванов приветства инициативата за обсъждане на тези теми. Точно с оглед важността на поставените въпроси, за да се гарантира тяхното обсъждане в присъствието на всички членове на ВСС, както и за да бъде дадена възможност на съдиите, подписали обръщението до съвета, да организират участието на свои представители, министърът на правосъдието ще насрочи заседание на ВСС на 8 януари от 09:30 часа.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.