Борисов: Мога да пия кафе както с Радан Кънев, така и с всеки друг. Като сме коалиция не значи, че сме се оженили

Мога да пия кафе както с Радан Кънев, така и с всеки друг. Като сме коалиция не значи, че съм оженил за тях и нямам право да взимам решения. Това каза премиерът Бойко Борисов пред Нова телевизия относно отношенията си с Реформаторския блок. Той обаче побърза да добави, че с Кънев е в прекрасни отношения, вярват си и когато се гледат в очите си имат доверие.

По отношение на изказването на Лютви Местан, че ако Патриотичният фронт не излезе от управлението, догодина трябва да има предсрочни избори, Бойко Борисов попита при предсрочни избори ДПС ли ще управлява и с кого. Запитан дали не е възможно ДПС да управляват с ГЕРБ, Борисов отвърна с въпрос:"Ще ми направят избори, ще ме свалят и после ще управляват с мен?". Премиерът призова Лютви Местан преди да му дава акъл, първо да промени своята партия, както го е направил ГЕРБ, за да стане ДПС приемливо за останалите партии. "С цялото ми уважение, нека от Движението за права и свободи да видят как ГЕРБ се промени, как политиката ни се промени", прикани Борисов.

Той добави, че не възнамерява да сменя председателя на ДАНС Владимир Писанчев. Toва стана ясно от думите на премиера пред Нова телевизия. Той посочи, има настроения в коалицията срещу Писанчев, но трябва да се даде шанс на службите да докажат своя професионализъм.

Правителството преговаря с американските централи за намаление на цените, обяви Борисов "Преговаряме и ще намалим цената", обеща той.

Борисов заяви, че е против задължителното гласуване. "Аз съм против задължителните неща", заяви той.

Все още не знае дали премиерът ще посети Париж утре, когато е планиран голям митинг с участието на международни лидери. "От една страна е добре, защото това е подкрепа за Франция, но от друга страна процесите трябва да се наблюдават внимателно, а посещението крие рискове", призна той. Решението дали българският премиер да отиде във Франция ще бъде взето след разговор със службите. "Имам готовност, ще преценим позитивите и негативите и ако трябва ще отида", завърши Борисов

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини