Кандидатите за шеф на ВКС: Искаме честно състезание

Двамата кандидати за председател на Върховния касационен съд - Павлина Панова и Лозан Панов, се обявиха за честно състезание на предстоящия конкурс на 29 януари. Това стана вчера, след като те бяха изслушани от Етичната комисия на Висшия съдебен съвет. На двамата им бяха задавани въпроси по три направления - за имотното състояние, за доходите и за морала. Съдия Панова, която в момента е зам.-шеф на ВКС, представи допълнителна информация за имотите на сина си. На 10 декември на негово име е закупено ателие в София. "Декларирала съм средствата, дадени от мен и майка ми. Моите средства са от продаден имот във Видин, а на баба му - от спестявания", обясни Павлина Панова.

Срещу двамата няма образувани дисциплинарни производства. На заседанието бе представена справка, че името на Панов е било включено преди години в 4 сигнала за нередности. Единият от тях е анонимен, два са свързани с конкретни дела, а четвъртият е за използване на едни и същи вещи лица по дело. По тях не са констатирани нарушения за работата на Панов. Прекратена е преписка, подадена в Инспектората на ВКП, в която загубилата страна е недоволна от решение на съдебен състав, в него е бил Панов.

"Надявам се на състезателност при избора", заяви Павлина Панова.

Лозан Панов каза, че е за феърплей. Той определи като битов инцидент ситуацията, когато на 9 декември го блъсна кола на пешеходна пътека в София.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право