Мъж живее на 700 метра от Спешна помощ, чака линейка над час

Мъж от Созопол чакал час и половина линейка на адреса си, който се намира на около 700 метра от Спешна помощ. На човека му прилошало в събота около 18.30 часа, дори загубил за кратко съзнание. Заради забавянето на медицинския екип се наложило приятел стоматолог да оказва помощ на болния, съобщи Нова телевизия.

В събота вечерта на Георги му прилошава. Около 18.50 часа уплашената му съпруга звъни на телефон 112. Обажда се и на техен приятел, който да чака линейката пред блока. Към 19.10 часа след две обаждания на 112 Георги, който е хипертоник, усеща, че губи съзнание. Тогава звънят на техен приятел, който пристига с апарат за кръвно налягане

Спешната помощ в Созопол се намира само на около 700-800 метра от дома на Георги. Опитваме се да разберем кога е получен сигнала за нуждаещ се пациент при тях. Фелдшерът, който бил на смяна в събота вечерта обаче разказва, че получил частична информация за Георги, прибирайки се към Созопол от Бургас, където като оставил в болницата друг пациент.

От Централата на телефон 112 уточниха, че първото обаждане при тях е регистрирано в 18.48 часа. Защо обаче дежурните от телефон 150 до 19.52 часа не са го предали на лекарите в Созопол не стана ясно.

Георги отказал прегледа на закъснелия с повече от час медицински екип. Не пожелал да им губи времето, още повече че вече знае в Созопол една линейка обслужва 10 населени места в общината.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини