Валери Симеонов за Шарли ебдо: Всичко е търговска акция, френските служби са некадърни

Изданието "Шарли ебдо" преминава границите на добрия тон и допуска гаври. Аз не мога да се отъждествявам със списание, което е фалирало няколко пъти. И ще видите след половин година какъв ще му бъде тиражът. Това коментира пред bTV съпредседателят на "Патриотичния фронт" Валери Симеонов.

Възможно е да има някаква употреба на дрога преди атентата, но не трябва да търсим причина в "Ал Кайда" или в някакви дълбоки неща. Става дума за емоционална реакция, коментира още Симеонов.

Той е категоричен, че не може с всичко да се гавриш. Може ли някой да се гаври с вашите деца и вие да стоите безучастен?! Не харесвам карикатури, където изпъкват грозни и уродливи персонажи, казва депутатът.

Никой не го чете, то има малък тираж. Всичкото това е една търговска акция", смята Симеонов. Той определи френските служби като некадърни и неадекватни, тъй като не хванали живи терористите, за да разберат кой е първоизточникът на атентата.

С убийството френската полиция хвърли завеса върху всичките си пропуски, които е направила до момента, посочи депутатът.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини