Срязаха гумите на колата на председателя на Общинския съвет във Видин

Неизвестни апаши срязаха гумите на колата на председателя на Общинския съвет във Видин Пламен Трифонов. Междувременно с черен спрей е нашарена и оградата на семейната къща в село Градец, където живеят родителите му.

Вандалщината е извършена за времето от 16 часа на 13 януари до 9 часа на следващия ден, съобщиха от полицията. Лекият автомобил "Рено" е бил паркиран пред жилищен блок в к-с "Крум Бъчваров" във Видин. На оградната стена на къщата пък в село Градец явно неграмотният хулиган е изписал с главни букви: "СЛЕДВАШТИЯ ВАПРОС ПАЦЕ".

Посегателството върху собствеността на Трифонов бе разпространено в подигравателни текстове из социалната мрежа часове преди от полицията да обявят официално за случая. Той се разследва в РУ-Видин и е образувано досъдебно производство.

Това е поредния вандалски акт срещу представители на местната власт във Видин. През миналата година с черна боя бе залята къщата и колата на отстранения от длъжност кмет на Видин Герго Гергов. Преди това неизвестни престъпници хвърлиха коктейл "Молотов" под прозорците на фамилната къща на градоначалника.

Както писа "Труд", Гергов бе отстранен от длъжност по искане на Софийска градска прокуратура, която го привлече като обвиняем по три обвинения. От месеци насам в социалната мрежа валят публикации както срещу Гергов, така и срещу председателя на Общинския съвет Пламен Трифонов. Подигравателните и обидни текстове в Интернет се засилиха от седмица насам, след като стана ясно, че Гергов е внесъл в съда молба да бъде възстановен на поста. Делото се очаква да стартира до дни.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини