Ковачев, Кючюк и Курумбашев с политически Оскари от Европарламента (СНИМКИ)

Берлин и Париж отказали да подкрепят британски санкции срещу Русия

„Фейсбук“ олекна с $60 млрд. за два дни Парламентът в Лондон и US Конгресът искат Марк Зукърбърг да даде обяснения

Борис Джонсън сравни мондиала в Русия с олимпиадата на Хитлер

23-годишен безработен е серийният бомбаджия от Тексас

За първи път показаха подземията на Мавзолея Монтират арт инсталации на мястото на съветски климатик колкото плувен басейн

Смъртоносна болест мори свинете у нас

Томислав Дончев за ЧЕЗ: Ситуацията изискваше бърза, нестандартна мярка

„Труд“ приобщи хиляди към благородна кауза Предстои благородна инициатива за абитуриенти на 24 април

Борисов се срещна с генералния секретар на европейските профсъюзи

Зоран Заев към Русия: Македония е ориентирана към НАТО

Гърция ни тараши за цигари и пиене Конфискуват автомобила при контрабанда

Тръмп и Макрон се съгласиха, че Русия е отговорна за отравянето на Скрипал

Германци, италианци и французи искат да ловуват у нас

Вижте акцентите от броя на “Труд” в четвъртък, 22 март 2018

Заместник-министър на правосъдието сигнализира за насилие в дома в Бойчиновци

Заместник-министърът на правосъдието Андрей Янкулов е изпратил сигнал до Окръжна прокуратура-Монтана с предложение за извършване на разследване за осъществено насилие спрямо непълнолетни лишени от свобода в Поправителния дом в гр. Бойчиновци, съобщиха от министерството на правосъдието.

Сигналът е изготвен след извършена проверка в дома, повод за която са констатации за неправомерна употреба на сила от служители на надзорно-охранителния състав, съдържащи се в доклади на български и международни организации, които осъществяват независим мониторинг върху местата за лишаване от свобода. По време на проверката, разпоредена от министъра на правосъдието Христо Иванов, заместник-министър Янкулов е събрал множество писмени сведения от лишени от свобода непълнолетни за насилие спрямо тях, които са приложени към сигнала до прокуратурата.

При проверката е установено също така и много лошото състояние на материалната база в Поправителния дом, което води и до невъзможност за осигуряване на нормални условия на живот на настанените в дома непълнолетни. Направени са и констатации за неоправдано високия брой на работещите в дома служители на ГДИН (над 120 по щат), с оглед както на броя на настанените там непълнолетни (около 60), така и на съотношението на служителите в другите места за лишаване от свобода. Съществуващите в дома проблеми са били неглижирани в продължение на години от ръководството на това звено, така и от страна на ГДИН.

Комисия, назначена от министър Иванов, подготвя доклад за състоянието на Поправителния дом и проблемите в него, а междувременно на ръководството на ГДИН е разпоредено да предложи спешни мерки във връзка с констатациите на проверката в Бойчиновци.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.