Майкъл Блумбърг плаща над 4 млн. долара за участието на САЩ в климатичното споразумение

Ученици и студенти в дискусия “Ние и Европейският съюз”

Кейт Мидълтън е приета в болница с контракции В същото лечебно заведение тя роди и първите си две деца Джордж и Шарлът

Фалшив се оказа сигналът за бомба пред президентството

В Нормандия е задържан мъж, заподозрян, че е заплашвал полицията

Със 7 млн. лева обновяват улици в община Симитли

Андреа Налес е първата жена, председател на социалдемократите в Германия

Кирил Ананиев: Здравословното хранене при децата е пряко свързано с намаляването на хроничните заболявания при тях

Кметове и жители от Симтлийско запретнаха ръкави, сами си правят навес на храм

Борисов: Президентската институция никога не ме е интересувала След пет години ще си управлявам партията, ако сме живи и здрави, казва премиерът в интервю за dir.bg

Глобиха школска лафка за храни с палмово масло

Ким Чен-ун пуска инспектори от САЩ на ядрения си полигон

Външните министри на страните от Г-7 се противопоставиха на дестабилизиращото поведение на Русия 

Община Добрич ще иска компенсации за домакинствата, останали 3 дни без вода

Очакваните ползи от приемането на еврото в България Ще се повиши доверието в българската икономика, а в резултат от това ще се понижат разходите за външно финансиране

Цветанов: В последната година и половина бе блокирана борбата с тежката организирана престъпност

В последната година и половина тотално бе блокирана дейността на структурите, борещи се с тежката организирана престъпност. Това заяви председателят на ПГ на ПП ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов на въпрос относно показните разстрели в последно време. Според него блокирането на дейността на структурите се дължи особено много на пропиления ресурс на служителите от ГДБОП при сливането й с ДАНС.

„Това бяха около 1000 служители, в които държавата е инвестирала ресурс в обучението и екипната им работа, но от тях в агенцията преминаха около 150-160 човека. Скъсана беше връзката между полиция и ГД „БОП“, подчерта Цветанов.

Цветан Цветанов поясни, че промените в Закона за МВР са минали на първо четене и предстои второто им разглеждане, където е заложено връщане на балансиращата роля на президента, на висшите професионални фигури в МВР – председателя на ДАНС, възстановяване на ГД БОП в естествената й среда – МВР.

„Целта е да може да се противодейства по-ефективно на тежката организирана престъпност и на битовата престъпност. Обединяваме ГД „Охранителна полиция“ с ГД „Криминална полиция“ и заставаме с много ясната позиция, че трябва да има една структура – ГД „Национална полиция“. Дирекция „Миграция“ ще бъде извадена от структурата на ГД „Гранична полиция“, защото това се отчита като голяма грешка“, обясни той.

Цветанов припомни пред какви предизвикателства бе изправена страната ни при неговото встъпване като министър на вътрешните работи в предишния мандат на ГЕРБ – отвличанията и въоръжените грабежи, и начина, по който са били неутрализирани престъпните групи. Според него в момента трябва да се работи много активно за нов НК, но с акцент и към мерките за борба срещу тероризма. „В комисията за вътрешен ред и сигурност и в комисията за контрол на специалните служби дискутираме всяко предложение, което се подава.

Предизвикателството е както към България, така към целия ЕС. Аз съм имал разговори с наши евроатлантически партньори, които също са дали предложения, приети като законодателство в техните държави и смятам, че ще можем да направим по-задълбочен анализ. Много важно е обаче да не отидем в състояние на крайност и да създадем предпоставки за нарушаване на човешки права“, изтъкна Цветан Цветанов.

Пред журналисти зам.-председателят на ГЕРБ обясни, че повод за посещението му в Смолянска област е подготовката за предстоящия местен вот. Той посочи, че не винаги първият мандат е толкова успешен, защото винаги започва с тежко наследство.

За пример на кмет с изключително тежко наследство той посочи градоначалникът на Смолян Николай Мелемов, чийто старт започна с повече от 20 млн. лева дълг. „Но за мен е важно когато се очертае много ясна визия за развитието на общината и града, да се даде шанс и кредит за втори управленски мандат, защото аз съм убеден, че в него вече се влиза с летящ старт и добрите политики, заложени в първия мандат, могат да се реализират“, заяви Цветан Цветанов. Той похвали Мелемов за способността му да състави работещ екип, с чиито умения общината методично погасява старите задължения и съумява да реализира местни политики.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.