Татяна Дончева: В съдебната система има схема за крадене на фирми

В съдебната система има схема за крадене на фирми. Тя минава през процедури по несъстоятелност. Има магистрати, които участват, синдици участват. Това обяви пред bTV Татяна Дончева, лидер на „Движение 21”.

„Този преход изискваше генерална промяна в съдебната система заради промяна на политическата конструкция на държавата. Това е направено веднъж с конституцията . Има необходимост от съществена промяна. С друга съдебни система България щеше да е друга. Мястото на прокуратурата – дали да е в съдебната власт, или извън нея. Ако бъде оставена, какви правомощия ще има. Дали политиците ще имат квота? Кой ще избира главен прокурор? Румънските политици разбраха, че ако не слагат правилните хора в съдебната система по места, ще си облекчат работата. У нас това го пробва СДС, пробва го ГЕРБ. В съдебната система влияят масоните, Доган и едни други кръгове. Сега дори и да има нова матрица на съдебната система, ще попаднем в плен на същите хора”, обясни Дончева.

„Реформа в съдебната система трябва да продължи. Позицията на ВСС се разграничава от тезата на министъра по начина, по който трябва да се случи. За такава промяна обаче трябва да се промени Конституцията. Във ВСС ние се опитваме да гледаме на нещата експертно и решения, които взимаме, да работят”, обяви Соня Найденова, член на ВСС.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини