Зам.-кметът Евгени Крусев: До месец започва ремонтът на столичния булевард “Арсеналски”

Как се прави КЕКС Популярната песен ни дава повод да споделим световни рецепти за сладкиши

Жерар Депардийо даде своя глас за президент на Русия в Париж

Президентът на Сирия Башар Асад посети сирийските военнослужещи в Източна Гута

“Черно море” забрави как се бие

Силният вятър остави три села в Ловешко без ток

ЦИК на Русия: Към 17 ч. избирателната активност за президент е достигнала до 51,9%

Борис Джонсън: Великобритания трябва да се насочи към проверка на богатство, свързано с Кремъл

Моуриньо оплю играчите на “Юнайтед”

Франция не признава изборите в Крим за руски президент

Затруднен трафик в Румъния заради обилни снеговалежи и леден дъжд

Екатерина Захариева връчи “Златна лаврова клонка” на изпълнителния директор на ЕВРОПОЛ

Кукери освободиха Стара Загора от злите сили

Властите в Украйна възпрепятстват гласуването на руски граждани в Киев и Харков

Маскирани трошиха рейсове с бухалки

Спираме да рекламираме “всичко за всички”

“В момента ние рекламираме всичко за всички, а ползата от това е неясна”, заяви министърът на туризма Николина Ангелкова след заседание на Националния съвет по туризъм във вторник. На форума е била обсъдена именно стратегията за популяризиране на дестинация България.

Общо за реклама на туризма през тази година са предвидени 5,5 млн. лв. от държавния бюджет. Най-много средства са за участия в туристически изложения в Берлин, Лондон, Москва и Киев (1.7 млн. лв.) и за щандове в чужбина (1.85 млн. лв.). За медийни събития и рекламни турове са предвидени 310 хил. лв. Отделно страната ни разполага с 5 млн. лв. и по оперативна програма “Регионално развитие” за реклама на целевите пазари.

В продължение на три месеца в Париж ще тече и целенасочена туристическа реклама по време на изложбата на тракийско злато в Лувъра. Туристическа реклама ще се прави и на всички изложения за храни и напитки, в които страната ни участва. За това е подписано споразумение с Министерството на земеделието, каза Ангелкова.
С министерството на културата пък има договореност във всички 12 културно-информационни центрове в чужбина да има представител и на туризма, който да работи за популяризиране на дестинацията. Отделно от това в 7 държави, между които Германия, Русия, Турция и Румъния ще има назначени туристически аташета, каза още Ангелкова.

Въпреки скептицизма на целия бранш, надеждите на министерството са през 2015 г. да се постигне поне 2% увеличение на чуждите туристи. От януари до ноември 2014 г. у нас са пребивавали 6,9 млн. чужденци, без транзитно преминаващите.

“За ново лого министерството на туризма пари няма да дава”, отсече вчера Ангелкова в отговор на въпрос дали казусът с туристическото лого на страната вече е решен. Предвидено е ново подобрение на съдържанието на туристическия портал bulgariatravel.org, който според Ангелкова в момента изобщо не е полезен за туристите. Сайтът трябва да се превърне в гид и съветник за пътувания в България. В него ще има информация за всички атракции, фестивали, културни прояви и места за настаняване в страната. За тази цел и други подобрения в рекламата на България от бюджетните пари са предвидени около 600 хил. лв.

След като концесиите на плажовете преминат към министерството на туризма, което ще стане от 2016 г. се надявам цената на сянката на плажа да стане по-евтина или дори безплатна за туристите, както в конкурентните ни държави, допълни още министър Ангелкова.

До края на януари Ангелкова ще подпише заповед за стартиране на концепцията за туристическо райониране. Тя предвижда страната да бъде разделена на 9 туристически района. Всеки от тях ще гради регионален туристически бранд, така че страната ни да става разпознаваема по света. Два от регионите – Северното и Южното Черноморие обаче ще се промотират в чужбина като един общ продукт – Българско Черноморие, уточни Ангелкова. Въпреки това те ще имат отделни центрове и съответно ръководство – Варна и Бургас.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.