Арестуваните за убийството на Орхан Изиров направиха самопризнания - било отмъщение

Двамата, арестувани за убийството на петричкия бизнесмен Орхан Изиров, направиха пълни самопризнания пред съдия.

Извършителите са 28-годишният Радослав П. и 35-годишният Георги Г.

Вчера криминалистите в Благоевград откриха и оръжието на престъплението при повторен оглед на мястото.

Оказа се, че пистолетът е боен, а не самоделка, както се предполагаше първоначално.

На двамата вече са повдигнати обвинения.

Като мотив за престъплението се сочи отмъщение. Убийците са дължали пари на Изиров и именно това ги е подтикнало да го ликвидират.

Повече от година двамата са лежали в гръцки затвори за наркотици. Имали са неуредени отношения с петричкия бизнесмен още от времето преди да бъдат заловени от гръцките власти. Наскоро се прибрали у нас и Орхан Изиров започнал да ги притиска да си изчистят сметките.

Криминалистите първо задържаха приятелката на единия и нейния брат от Благоевград. По време на разпита те насочили разследващите към двамата убийци и се стигно да разплитане на случая.

Прокуратурата постанови задържане за 72 часа.

Орхан Изиров беше застрелян а 14 януари вечерта на пътя край петричкото село Първомай. По него е стреляно няколко пъти, но фатален се оказал куршумът в челото, показа аутопсията.

До тялото е била колата, която шофирал. Автомобилът бе открит с работещ двигател. Още тогава стана ясно, че бизнесменът е имал среща с познати. До разплитането на убийството се стигна след проверка на телефонните разговори на убития.

Жертвата Изиров е известен в Петрич като хотелиер, но и като страстен хазартаджия, който залагал големи суми. Занимавал се е и с продажба на дрога, за което имал и условна присъда.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини