Допечатват бюлетини за избор на шеф на софийските адвокати

Близо 300 бюлетини бяха допечатани за избора на председател на Софийската адвокатска колегия вчера. Причината бе огромният интерес от страна на колегията. Гласуването трябваше да стартира към 12 ч, но бе отложено заради нуждата от допълнителни бюлетини.

В общото събрание имат право да участват 5262 адвокати от столицата. "В гласуването се включиха над 1400 колеги. Наложи се да се допечатват", обясниха защитниците. Адвокатите се редили на опашка, за да дадат гласа си за нов председател на колегията. 13 избирателни бюра са били отворени.

Кандидатите за шеф на Софийската адвокатска колегия са четирима - Албена Пенова, Владислав Янев, Ивайло Данов и Петър Китанов, който досега бе председател. Към 17,30 ч започна броенето на бюлетините, а резултатът се очакваше да бъде обявен късно снощи или тази сутрин. На своето общо събрание софийските адвокати са дебатирали стратегията за съдебна реформа, както и приеха декларация, че ще предложат законодателни промени във връзка с нея. На събранието се докладва и проектобюджетът за тази година.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право