Температурите падат още

Изтеглете безплатното приложение “Европейски път – Велико Търново”

Драгич: Просинечки обедини християни и мюсюлмани в Босна

На 22 март 2018 да почерпят

Ковачев, Кючюк и Курумбашев с политически Оскари от Европарламента (СНИМКИ)

Берлин и Париж отказали да подкрепят британски санкции срещу Русия

„Фейсбук“ олекна с $60 млрд. за два дни Парламентът в Лондон и US Конгресът искат Марк Зукърбърг да даде обяснения

Борис Джонсън сравни мондиала в Русия с олимпиадата на Хитлер

23-годишен безработен е серийният бомбаджия от Тексас

За първи път показаха подземията на Мавзолея Монтират арт инсталации на мястото на съветски климатик колкото плувен басейн

Смъртоносна болест мори свинете у нас

Томислав Дончев за ЧЕЗ: Ситуацията изискваше бърза, нестандартна мярка

„Труд“ приобщи хиляди към благородна кауза Предстои благородна инициатива за абитуриенти на 24 април

Борисов се срещна с генералния секретар на европейските профсъюзи

Зоран Заев към Русия: Македония е ориентирана към НАТО

Осъдиха фелдшер за смъртта на пациентка

Условна присъда от 6 месеца с 3 години изпитателен срок отнесе фелдшерът от Спешната помощ в Карлово Атанас Мурджев за причинена смърт на пациентка. Той беше осъден от Пловдивския окръжен съд, който го призна за виновен за това, че на 10 юли 2013 г. поради немарливост е причинил смъртта на Василка Монева от Сопот.

Починалата се почувствала зле във фаталния ден и скоро на адреса й пристигнала линейка, в която били Мурджев и шофьорът. Василка обяснила на подсъдимия, че има силни болки в гърдите. Мурджев преслушал със слушалка Монева и й бил инжекция аналгин. След това си тръгнал, без да предложи на жената допълнителни изследвания. Привечер Василка починала вследствие на остра сърдечно-съдова и дихателна недостатъчност.

Пак вчера Пловдивският окръжен съд увеличи на 1 година и 6 месеца лишаване от свобода условно присъдите на гинеколозите Борис Кузманов и Христо Кунчев, причинили по немарливост смъртта на Елена Венкова на 26 септември 2009 г. Освен това двамата подсъдими солидарно с клиника “Торакс” в Пловдив трябва да платят 200 000 лв. на близките на пациентката.

 През 2013 г. Кузманов, който е племенник на президента Петър Стоянов, и Кунчев получиха условни присъди от 6 месеца.

Двамата доктори взели за биопсично изследване педикулиран възел от родилката и така причинили пробив на маточната стена и разкъсване на тънкото й черво. След това Кузманов и Кунчев не провели наблюдение на болната, която трябвало да настанят в интензивно отделение. Двамата лекари не преценили спешността на случая и не назначили задължителни изследвания.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.