Такси се обърна по таван в центъра на Търново

Вижте какво реши Министерският съвет днес, 21 март 2018

Кметове викат пожарната за измръзнали щъркели в гнездата В Ковачевец носят риба на гостите, за да ги подкрепят

Най-малко 26 души загинаха при пореден самоубийствен атентат в Кабул

През зимния сезон БАБХ извърши 804 извънредни проверки в курортите

Пътната полиция следи участниците в незаконни гонки с мощен спортен автомобил

Глобиха глухоням за скандиране против правителството

Полицай от спецчастите загина в свирепа катастрофа край Котел

Делото “Хитрино” продължава с 24 часа видео Експертизата на "Булмаркет" не е входирана

Около 15 млн. лв. ще бъдат отпуснати за служителите на затворите, заяви Цецка Цачева

Водка и уиски в камион с кабели спипаха на Дунав мост 2 В Берковица пък полицаи и митничари прибраха 100 кила ракия

Необходима е приватизация на държавни университети Когато еволюцията се забави, единственият начин за развитие е революция

Осъдиха кмет за трафик на хора, свалиха го и от поста

Протест в Овча купел срещу неукрепен мост над река Владайска

13-годишна ученичка откри огън по своите съученици в Русия

Официално: България – домакин на Детската Евровизия

Генералните директори на БНТ и БНР – Вяра Анкова и Радослав Янкулов, както и генералният директор на Европейския съюз за радио и телевизия (EBU) Ингрид Делтонр, днес проведоха срещи с председателя на Народното събрание Цецка Цачева и министър-председателя Бойко Борисов. По време на разговорите са били разгледани теми, свързани с промени в медийното законодателство и бъдещето на обществените медии. След срещата Вяра Анкова уточни, че въпросът за реализирането на детската Евровизия у нас също е бил обсъден, съобщиха от пресцентъра на БНТ.

„Най-важната тема, която стои пред БНТ, е именно организирането на детската Евровизия и се радвам, че получихме голяма подкрепа в това отношение. Затова към днешна дата мога да кажа, че България и националната телевизия ще бъдат домакин на този престижен форум” – поясни тя.

Генералният директор на БНР Радослав Янкулов подчерта, че министър-председателят Бойко Борисов, председателят на Народното събрание Цецка Цачева и генералният директор на EBU Ингрид Делтонр са показали детайлно познаване на въпросите, свързани със състоянието и бъдещето на обществените медии в България и мястото им в Обединена Европа. „Всички изразиха своята готовност за сътрудничество и помощ там, където е нужна промяна. Сред най-важните е появата на новия Закон за радио и телевизия. Той трябва да е в съзвучие с 21 век и да отговаря на всички изисквания на нашето време.” – допълни още Янкулов.

„По време на срещите говорихме за бъдещето на обществените оператори, за необходимостта от създаването на нова законодателна рамка, адаптирана към съвремието ни. Обсъдихме взаимодействието между традиционните медии и интернет, влиянието и развитието на социалните медии, навлизането на смартфоните и приложенията за тях и ролята на БНР и БНТ в новата медийна среда. Днес обществените медии са по-важни отвсякога, а ролята им е изключително важна, особено в моменти на криза и на преход. БНТ и БНР са независими, представят качествени програми и се радват на доверието на аудиторията” – обобщи генералният директор на EBU Ингрид Делторн.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.