Никос Кодзиас: Не може да бъде отнето правото на жителите на Македония да се самоопределят като „македонци“

52-годишен мъж се обеси в апартамента си в Бургас

Катастрофа затруднява движението на пътя Шумен – Карнобат

Тийнейджъри охлаждаха страсти във фонтаните пред НДК (СНИМКИ)

Индийски крал засенчва Статуята на свободата (инфографика) Най-високата скулптура в света ще се издига край Мумбай

Силна експлозия в близост до летището в Кабул, най-малко 10 души са загинали

Мария Кънева от Бургас: Оздравях със съвет на д-р Емилова отпреди 12 г.

Арестуваха 39-годишен мъж за убийство на самотно живеещ съсед в Тополовград

Жълт код за обилни валежи в почти цялата страна утре

Избиха и животните на баба Дора

„Левски“ има нов треньор

Георги Свиленски: БСП иска нов модел на развитие- алтернатива на прехода и системата

Митове и чудовища от пясък в Бургас 22-ма майстори изваяха уникалните скулптури

МОН: 4951 ученици желаят да се явят на матура по български език и литература

Британски съд освободи под гаранция турски бизнесмен, заподозрян за връзки с ФЕТО

Полковникът от запаса Ангел Тюфекчиев: На изборите военните ще си покажем рогата

Запасните офицери и сержанти стягат безпрецедентно политическо обединение под името Военен съюз на всичките 37 регистрирани военно-патриотични организации с над 50 000 души членска маса.

Новината съобщи в Пловдив о.р. полк. Ангел Тюфекчиев, председател на Независимия национален съюз на офицерите в България (ННСОБ) и зам.-шеф на Конфедерацията на обществените организации от сигурността и отбраната.

Досега 19 от 37-те организации са заявили, че ще участват във Военния съюз, като най-големите сред тях са ННСОБ и асоциациите на сухопътните войски, командосите, разузнавачите, артилеристите и Съюза на запасните офицери. След 11 март се очаква и други организации да се присъединят към Военния съюз.

„Досега не сме участвали единни на избори, но е крайно време и армията да си покаже рогата. Защото България има нужда от рога, а не от благи овце, оставили се да ни теглят ножа. Държавата ни е заприличала на село без кучета, но скоро ще оправим нещата. В България е крайно време да се промени и системата на управление“, заяви Тюфекчиев.

„Досега бяхме разединени и това беше в интерес на политическите партии. Най-сетне стигнахме до едно споразумение. Ако армията гласува като единен механизъм, след изборите ще говорим по друг начин. Гръбнакът на армията е запасното войнство, което включва 420 хиляди офицери и сержанти. В момента армия у нас няма, а 14-15 хиляди щика, което е подигравка“, твърди полковникът от запаса.

 Той допълни, че Военният съюз няма да се явява самостоятелно на местните избори, а ще подкрепи партия или коалиция.

 „Те трябва да отговарят на нашите възгледи за възраждане на страната и армията. Такава партия в момента виждаме в лицето на „Лидер“, а идеята е да се обединят бизнесът и армията. Тъй като армията единствена е в състояние да осигури защита на бизнеса, а бизнесът от своя страна – да подкрепи армията, решихме, че трябва да работим точно с „Лидер“, коментира Тюфекчиев.

Според него най-големият „цирей“ на България са „циганите и циганизацията“. „Над 4 милиарда лева излиза издръжката на циганите в България, а те не са свършили работа и за 4 хил. лева“, отсече Тюфекчиев.

 

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.