Европейските страни и САЩ постигнаха съгласие за условията на ядрената сделка в Иран

Макрон: Тръмп и аз сме гарантите на световния ред

Декларацията от срещата ЕС-Западни Балкани ще бъде подписана само от 28-те страни-членки

Пиарът на „Младост”: Бившият кмет Петко Дюлгеров умишлено е подхвърлил парите в колата на Иванчева

Агенцията за борба с градушките открива новия сезон с 8600 ракети

Какви разказва полицай на сексолог?

Валентин Радев: Ще увеличим хората при охрана на мачовете

Адвокатът на мъжа, хвърлил бомба срещу полицайка: Йордан Исаев иска да сключи споразумение с прокуратурата

Фенът, който рани полицайката: Много съжалявам!

Нинова: Високата заплата на депутатите не попречи на „Суджукгейт“ и „Хасовогейт“ Възнагражденията не се дават, за да не се краде, допълни лидерът на БСП

Адвокатът на бомбаджията: Друг човек му я е подал, бутнали го докато хвърля

“Фейсбук” отчита значителен ръст в поставените под предупреждение или премахнати публикации с екстремистко съдържание

Движението в тунел “Ечемишка” на “Хемус” ще бъде двупосочно в тръбата за Варна днес

Комисия в американския Сенат одобри номинацията на Майк Помпео за държавен секретар

Страните от Г-7 може да въведат нови санкции срещу Русия заради ситуацията в Донбас

Полковникът от запаса Ангел Тюфекчиев: На изборите военните ще си покажем рогата

Запасните офицери и сержанти стягат безпрецедентно политическо обединение под името Военен съюз на всичките 37 регистрирани военно-патриотични организации с над 50 000 души членска маса.

Новината съобщи в Пловдив о.р. полк. Ангел Тюфекчиев, председател на Независимия национален съюз на офицерите в България (ННСОБ) и зам.-шеф на Конфедерацията на обществените организации от сигурността и отбраната.

Досега 19 от 37-те организации са заявили, че ще участват във Военния съюз, като най-големите сред тях са ННСОБ и асоциациите на сухопътните войски, командосите, разузнавачите, артилеристите и Съюза на запасните офицери. След 11 март се очаква и други организации да се присъединят към Военния съюз.

“Досега не сме участвали единни на избори, но е крайно време и армията да си покаже рогата. Защото България има нужда от рога, а не от благи овце, оставили се да ни теглят ножа. Държавата ни е заприличала на село без кучета, но скоро ще оправим нещата. В България е крайно време да се промени и системата на управление”, заяви Тюфекчиев.

„Досега бяхме разединени и това беше в интерес на политическите партии. Най-сетне стигнахме до едно споразумение. Ако армията гласува като единен механизъм, след изборите ще говорим по друг начин. Гръбнакът на армията е запасното войнство, което включва 420 хиляди офицери и сержанти. В момента армия у нас няма, а 14-15 хиляди щика, което е подигравка”, твърди полковникът от запаса.

 Той допълни, че Военният съюз няма да се явява самостоятелно на местните избори, а ще подкрепи партия или коалиция.

 “Те трябва да отговарят на нашите възгледи за възраждане на страната и армията. Такава партия в момента виждаме в лицето на “Лидер”, а идеята е да се обединят бизнесът и армията. Тъй като армията единствена е в състояние да осигури защита на бизнеса, а бизнесът от своя страна – да подкрепи армията, решихме, че трябва да работим точно с “Лидер”, коментира Тюфекчиев.

Според него най-големият „цирей” на България са “циганите и циганизацията”. “Над 4 милиарда лева излиза издръжката на циганите в България, а те не са свършили работа и за 4 хил. лева”, отсече Тюфекчиев.

 

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.